5x Nina Ricci PFW Spring 2015

Nog een top 5 looks van de Paris Fashion Week. Dit keer van Nina Ricci.

De Frans-Italiaanse ontwerpster heeft het op lichte kleuren gehouden voor deze fashion show. De enige donkere kleur die we tegen zijn gekomen, is zwart. Gelukkig kan zwart altijd en overal, een all timer voor combinaties met kleur. De Spring 2015 collectie van Ricci is zeer vrouwelijk met een sterk en krachtig randje door het zwart.

Mensen die hebben meegewerkt aan de collectie zijn Peter Copping en Louise Bourgeois. Peter heeft meegeholpen met het ontwerpen. Zijn heren intuïtie in mooi terug te vinden in het krachtige zwart dat mooi gecombineerd wordt met het vrouwelijke kleurtje. Louise heeft geholpen wat de stoffen betreft. Zij weet precies wat Peter en Nina willen en daar kon zij perfect om in spelen met al haar kennis van stoffen, wat mooi valt en fijn voelt. Het werken met stoffen doet haar denken aan haar moeder.

De ontwerpen moesten de juiste stoffen toegewezen krijgen. Nina wilde deze collectie rijkdom en luxe geven. Dit kwam niet alleen door de stof, maar ook het model van het ontwerp en hoe het gedragen werd op de catwalk. Denk aan de vormen die behouden moesten worden. Dit werd gedaan door een sweater met lange mouwen op te stropen en een riempje in de taille. Of rokken met een split voor extra beweging en vrouwelijkheid. Sieraden werden verzorgt door Sonia Boyajian. Ze zorgde ervoor dat een aantal looks uit de collectie helemaal af gemaakt werden door haar sieraden.

De kleur geel leek in Milaan weer een hit te worden, zo dus ook in Parijs. Wij zijn benieuwd naar de lente en de zomer van 2015…

hbz-nina-ricci-ss2015-9-sm hbz-nina-ricci-ss2015-13-sm hbz-nina-ricci-ss2015-18-sm hbz-nina-ricci-ss2015-27-sm hbz-nina-ricci-ss2015-28-sm

Geef een reactie