6 Fashion films over mode die je gezien moet hebben

Als ware fashion liefhebber mag je natuurlijk een aantal bekenden mode films niet gemist hebben. Wij hebben er 6 voor je op een rijtje gezet!

The Devil Wears Prada

Hoe is het op de bodem van de mode voedselketen? In The Devil Wears Prada heeft Andrea (Anne Hathaway) de taak “Waar elke vrouw van droomt”: ze helpt iconische magazine editor Miranda Priestly (Meryl Streep). Hoewel Andrea van alles mee maakt en veel leert en ook nog eens naar Parijs gaat, zorgt Miranda ervoor dat haar werk een ware hel wordt. Misschien is werken in de mode industrie toch niet zo leuk?

Valentino: The Last Emperor

De documentaire Valentino: The Last Emperor is een een geweldige film over de zeer Italiaanse Valentino Garavani wanneer hij bijna met pensoen gaat. Maar de beroemde ontwerper is uiteraard niet erg gerust onder. In de film is onder een couture modeshow te zien en is zeker een aanrader!

Don’t Tell Mom the Babysitter’s Dead

Als haar moeder op vakantie gaat en de oppas overlijdt, moet Sue Ellen zorgen voor haar broers en zussen. Ze maakt samen een nep CV en probeert zo werk te krijgen naar een kledingfabrikant. Maar alles wordt duidelijk als er een modeshow in haar eigen tuin komt. De film is dan ook zeker fashion waardig.

Coco avant Chanel

In Coco avant Chanel is Audrey Tautou de oprichter van het beroemde modehuis. De film toont de ontwerper in het prille begin als een arme hoedenmaker. Natuurlijk mag je als mode liefhebber deze geschiedenis niet missen.Mannequin

Sommige mannen hebben wat met modellen, maar Jonathan Switcher (Andrew McCarthy) ’s obsessie gaat veel dieper: hij is eigenlijk verliefd op een mannequin die hij zelf gemaakt heeft, die op dat moment nog in een warenhuis is geplaatst. Opgegeven moment komt de mannequin tot leven Emmy (Kim Cattrall), de twee ontwerpen uitgebreide etalages en worden verliefd op elkaar. Maar hun liefde is niet gemakkelijk, want tja het blijft natuurlijk maar een etlage pop. Dit levert veel leuke momenten op!

The September Issue

The September Issue neemt de kijker achter de schermen van het maken van de mode-Bijbel, Vogue. Wij lopen mee met de hoofdredacteur, Anna Wintour. Vol foto’s van luxe modeshows. Deze film mogen wij natuurlijk niet missen!

Authored by: Tara