Abercrombie & Fitch

Abercrombie & Fitch kleding

Abercrombie & Fitch staat voor privilege en casual luxe, dit is ontstaan uit de East Coast tradities en het Ivy League erfgoed. De Adirondacks is een robuuste bron van inspiratie voor deze jeugdige All-American lifestyle. Een combinatie van klassiek en sexy geeft een geladen sfeer die mensen zelfvertrouwen geeft en net een beetje provocerend is. Abercrombie & Fitch is gerespecteerd, tijdloos en altijd koel.

Abercrombie & Fitch is een retailer van casual kleding en accessoires zoals eau de cologne en parfum voor mannen en vrouwen gericht. Het bedrijf exploiteert meer dan 300 winkels, waaronder “abercrombie” winkels voor kinderen en jongeren. Ook publiceert het elk kwartaal een combinatie magazine / catalogus.
Het merk werd opgericht in 1892 en werd bekend als leverancier van robuuste, outdoor artikelen. Het werd overgenomen in 1988 en in 1992 werd het geherpositioneerd als een meer fashion gericht informeel kleding bedrijf. In 1996 werd er een beursgang gehouden, de aandeel houders hielden 84 procent van het bedrijf. Het werd onafhankelijk in juni 1998, toen de rest van het bedrijf verzelfstandigd werd van de aandeelhouders.

In 1892 begon David T. Abercrombie & Fitch onder de naam Abercrombie Co, een kleine winkel aan het water en de fabriek in het centrum van New York City in handen van David Abercrombie.

David Abercrombie is geboren en getogen in Baltimore, Maryland. Hij was een voormalige prospector, topograaf en spoorlijn landmeter. Hij was ook een uitvinder, een ingenieuze ontwerper van tenten, rugzakken en andere kampeerspullen. Het was zijn liefde voor de natuur die hem inspireerde om Abercrombie & Co, een winkel gewijd aan de verkoop van alleen de hoogste kwaliteit kamper spullen, spullen om te vissen en uitrusting voor de jacht te beginnen. Zijn klantenkring bestond voornamelijk uit professionele jagersen ontdekkingsreizigers. Een man met de naam Ezra Fitch was ook een trouwe klant.
Ezra Fitch was een succesvol advocaat in Kingston, New York. Hij was rusteloos en verveeld door zijn leven waar alles in het teken stond van het recht. Fitch besteedde al zijn vrije tijd aan het wandelen op hellingen van de Adirondacks, het vissen en het jagen. In zijn zoektocht naar uitzonderlijke outdoor artikelen, kwam hij in de winkel van David Abercrombie. Hij werd een van de meest toegewijde klanten.

Hij was zo toegewijd, dat hij in 1900 David Abercrombie er kon van overtuigen dat hij een deel van het bedrijf moest kopen. Hij is uitgegroeid tot partner. In 1904 werd de winkel (die inmiddels was verhuisd naar 314 Broadway) aangepast en werd de naam officieel veranderd in Abercrombie & Fitch kleding.

Laatste foto’s

[rssinpage rssitems=’3′ html=’false’ rssfeed=’http://statigr.am/feed/abercrombieandfitchsite’]
Authored by: Tara

Geef een reactie