Afvallen door bewegen

5 prettige en gemakkelijke manieren om af te vallen door te bewegen

In tegenstelling tot de algemene opvatting, kan afslanken eigenlijk best prettig zijn, en in dit artikel ga ik de top 5 van de prettige en gemakkelijke methoden voor een betere conditie, overlopen. De meeste lezers zullen nu al de neiging hebben om hun browser af te sluiten maar je zou minstens moeten luisteren naar wat ik te zeggen heb en misschien kan je een paar van deze methoden uitproberen om in conditie te komen omdat je er niets bij te verliezen hebt en omdat je er misschien van zult genieten.

1. Dansen

Als je graag uitgaat en houdt van dansen, dan zou je deze twee zo vaak mogelijk moeten combineren. Een hele nacht dansen kan een serieuze training zijn voor je lichaam en je zal ook wel wat zweten als gevolg van de temperatuur in de club. Blijf alleen weg van de alcohol omdat die je meer calorie├źn zal opleveren dan dat je er zult verliezen. Danslessen nemen is ook een goed idee.

2. Zumba

Deze activiteit heeft ook te maken met dansen maar het wordt gedaan in fitnesscentra. Het is het perfecte alternatief als je niet houdt van clubs of dansscholen en het kan ook regelmatiger blijken omdat het veronderstelt dat er een agenda gevolgd wordt. En, wie weet, misschien leer je wel een paar bewegingen.

3. Indoor klimmen

Ik kon niet schrijven over een top 5 van prettige en gemakkelijke manieren om in conditie te geraken zonder het over deze activiteit te hebben. Bergbeklimmen zorgt voor een volledige training en je zult er ook steviger en sterker van worden. Het is echter niet aan te raden aan mensen met hoogtevrees, omdat dit de doeltreffendheid ervan in belangrijke mate zal beperken. Je kan het dan gebruiken om te leren omgaan met je angsten, maar meer zit er dan niet in.

4. Sport

Dit is een vanzelfsprekende optie en ze zal opduiken in elke top 5 van prettige en gemakkelijke manieren om in conditie te geraken maar veel mensen lijken toch terug te schrikken voor dit soort activiteiten. Sport zou regelmatig moeten beoefend worden, niet alleen om gewicht te verliezen maar ook voor een gezondere manier van leven. Dat is de reden waarom je moet stoppen met het kijken naar je favoriete atleten en je je lichaam moet losmaken van de bank en moet beginnen met ze ook te imiteren.

5. Video spelletjes met bewegingssensoren

Dit is een vreemde toevoeging aan een top 5 van prettige en gemakkelijke manieren om in conditie te geraken omdat video spelletjes in het verleden een van de hoofdoorzaken waren van overgewicht, en ze het nog steeds zijn. Maar er zijn wel enkele spelconsoles beschikbaar die bewegingssensoren gebruiken bij het spelen en je kunt ze gebruiken om zaken te leren zoals yoga en aerobics. Je kan er zelfs een weegschaal aan koppelen die je informeert over het vetpercentage en andere nuttige zaken.

Authored by: Lisa