Afvallen met avocado’s

Degenen onder ons die vastbesloten zijn om gewicht te verliezen en onze gezondheid en uiterlijk te verbeteren, zijn vaak bereid om veel geld aan sportschool lidmaatschappen, supplementen en apparatuur uit te geven die ons kunnen helpen om calorieën te verbranden. Hoewel dit bewonderenswaardige is, zijn we soms misschien een beetje te makkelijk om ons zuur verdiende geld uit te geven – in het bijzonder wanneer er zo veel natuurlijke vetverbranders zijn die we kunnen gebruiken, met een veel kleinere prijskaartje.

Neem bijvoorbeeld avocado’s – verkrijgbaar in alle goede supermarkten en een zeer bruikbare natuurlijke vetverbrander die werkt op een verscheidenheid van manieren. En in feite, zijn enkele van de voedingsstoffen en elementen die deel uitmaken van avocado’s, ook los verkrijgbaar als vetverbrandingsproducten. Hieronder de redenen waarom avocado’s zo geweldig zijn voor gewichtsverlies en hoe het werkt.

L-Carnitine: Avocado is allereerst hoog in L-carnitine. Deze L-carnitine is een aminozuur met een carbon verbinding die wordt gevonden in eiwit (het is ook een afrodisiacum, dus er is nog een reden om het te eten tijdens het diner!). Dit aminozuur wordt gebruikt in de lever en het wordt gebruikt in de vetstofwisseling. Ondertussen verbetert het ook de energieproductie en bloedcirculatie rond de hersenen. Dus dit is goed spul!

De vetstofwisseling is natuurlijk waarin we geïnteresseerd zijn hier. De belangrijkste rol van L-carnitine is dat het het vet in onze cellen naar de mitochondria brengt. Dit is het deel van de cel die vet verbrandt en het omzet in ATP – bruikbare energie – via oxidatie (dat uiteraard zuurstof nodig heeft). Zonder L-carnitine kan het vet gewoon niet verbranden in je lichaam en dat betekent dat je het je niet lukt om af te vallen. Dus wanneer je oefent zul je meer vet verbranden als je een goede hoeveelheid van L-carnitine in je dieet opneemt.

Enkelvoudig onverzadigde vetten: Op papier zou je kunnen denken dat avocado niet geweldig is voor vet verlies – de calorieën zijn voor 75% afkomstig uit vet … Het goede nieuws is echter, dat dit een goed soort vet namelijk enkelvoudig onverzadigd vet. Misschien heb je gehoord van goede vetten – zij zijn de vetzuren die een hele belangrijke rol in het lichaam te spelen en in dit geval zal enkelvoudig onverzadigd vet helpen om de LDL-cholesterol (low density lipoprotein), die hartproblemen en gewichtstoename veroorzaakt, te verminderen. Men is van mening dat het het goede HDL kan verhogen – dat wil zeggen goede cholesterol die veel voordelen voor de gezondheid heeft. Studies hebben aangetoond dat avocado je cholesterol kan verbeteren. Door het verlagen van je slechte cholesterol kun je je conditie verbeteren en dit kan je helpen om meer te trainen en meer gewicht te verliezen. Bovendien zul je ook het metabolisme in je lichaam verder verbeteren doordat er meer en efficiënter bloed rondstroomt in het systeem.

Tegelijkertijd zorgen deze vetten er ook voor dat het insuline proces in het lichaam geholpen wordt. Dit is geweldig voor diabetici, omdat het helpt om glucose niveaus laag te houden, maar voor degenen die proberen om vet te verliezen is het ook een andere manier waarop het de vetstofwisseling kan versnellen – want het is insuline die het lichaam vertelt om de glucose te verbranden om zo energie te krijgen. Zo kan het het lichaam dus stimuleren om meer van de beschikbare glucose te verbranden, zodat deze niet opgeslagen wordt als vet.

Dit alles betekent ook dat naast dat het helpt om vet te verbranden en gewicht te verliezen, de nederige avocado je ook kan helpen om een aantal van de andere symptomen te verbeteren die vaak voorkomen naast obesitas – namelijk diabetes en hoge cholesterol.

Alles met mate want deze vetten worden ook positief gecorreleerd met het risico op borstkanker, dus ga voorzichtig te werk (aan de andere kant werken ze tegen mondkanker).

Vezels: Avocado’s zijn rijk aan vezels en dit kan op veel manieren helpen – helpen te ontgiften van het systeem doordat het door het lichaam spoelt en het opruimen van cholesterol, de urinewegen en het spijsverteringskanaal.

Kalium: Avocado’s zijn ook zeer geschikt voor het leveren van een aantal andere voedingsstoffen aan je lichaam. Concreet zijn dit magnesium, B-vitaminen, vitamine E en vitamine K. Daarnaast zijn ze ook 60% hoger in kalium dan bananen – dat is veel kalium. Dit maakt ze weer geweldig voor die workouts, omdat ze kunnen helpen bij het voorkomen krampen, maar nog belangrijker het kan helpen om je buik vet te verminderen door het voorkomen van vochtretentie. Dat is wanneer het lichaam vocht vasthoudt en je er zo dus minder gestroomlijnd uitziet dan je eigenlijk bent.

Authored by: Lisa