Afvallen zonder dieten

Afvallen zonder dieten

U kunt nog steeds afvallen terwijl u tegelijkertijd lekkere, sappige dingen eet die uw smaakpapillen prikkelen. Dit is geen fantasie! Een programma dat u vereist uzelf uit te hongeren om af te vallen is beperkend en komt op de lange termijn met een prijskaartje in termen van uw gezondheid en andere gerelateerde problemen.

Maar het fundamentele probleem wanneer u wilt afvallen is om meer calorieën te verbranden (verliezen) dan u inneemt. Iemand die zeg maar 3000 calorieën per dag inneemt en diezelfde dag 3000 calorieën verliest zal op gewicht blijven en uiterst gezond zijn. Dit houdt in: geen gewichtstoename. Maar u zult een aantal activiteiten moeten ondernemen om deze overtollige calorieën te verbranden. Veruit de eenvoudigste manier om dit te bereiken is door lichamelijke oefeningen te doen. Wederom zal uw arts ideeën hebben over welke oefeningen u het meest baat bij zult hebben: joggen, fietsen, aerobics, etc. Raadpleeg uw arts hierover. Lichaamsbeweging zelf, indien niet met mate, kan leiden tot een meer gecompliceerde aandoening dan u op dit moment heeft – een hartaanval bijvoorbeeld.

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat u waarschijnlijk zelfs een betere kans hebt om af te vallen als u iedere dag bij de snackbar eet – en dan dagelijks anderhalve kilometer hardloopt – dan een persoon die een hongerdieet volgt om af te vallen!

Uzelf uithongeren om af te vallen kan voor sommigen werken, maar het is niet gegarandeerd dat het ook voor u werkt. Uw genetische constitutie kan zich er zelfs tegen verzetten. Een betere strategie kan zijn om een alternatief programma te volgen die u vrijlaat om uw favoriete voedsel (op een goed geregelde manier) te eten en nog steeds af laat vallen.

Niemand heeft gezegd dat het makkelijk is, maar u kunt het doen als u een doorzetter bent en de nodige wilskracht heeft. U zult waarschijnlijk over beide kwaliteiten beschikken, maar ze moeten misschien worden opgevist – en geactiveerd worden. Overwicht komt met een stigma, en de media van tegenwoordig zoals de TV en films maken vaak grappen over mensen met overgewicht. De inspanning om te proberen af te vallen is waardig, en u moet niet degene zijn die aan het dutten is!

Authored by: Lisa