Alberta Ferretti

Alberta Ferretti kleding

Alberta Ferretti is stijl van vrouwelijkheid, sensualiteit en glamour. Een sterke identiteit, originaliteit, creativiteit en handmatige maatwerk wordt omgezet in kleding. Dit geeft de vrouw die het draagt in het unieke karakter van de diverse scènes van vrouwelijkheid. Een stijl die het bewuste en wispelturige karakter van een hedendaagse vrouw weerspiegelt. Dat is de reden waarom beroemdheden van over de hele wereld kiezen voor hun internationale rode loper events kiezen voor de jurken in zijde chiffon. Symbool van de sensuele lichtheid van glamour, handelsmerk van het merk.

Het merk Alberta Ferretti werd gelanceerd in 1974. In 1981 opent Alberta Ferretti haar eerste showroom in Milaan, waar ze haar debuut maakte op de catwalk in 1983. In 1984 werd het merk “Philosophy di Alberta Ferretti” gelanceerd en in 1985 opent Alberta Ferretti haar eerste boetiek in Milaan.

  • In 1980 begonnen zij en haar broer Massimo met de productie van Aeffe. Haar Alberta Ferretti en Philosophy lijnen worden vaak geproduceerd.
  • In 1994 werd Palazzo Donizetti in Milaan geopend. Dit is een showroom voor de “Alberta Ferretti” en de “Philosophy di Alberta Ferretti” collecties. In 1996 opende Alberta Ferretti haar showroom op 56th Street in New York City.
  • In 2003 had Alberta Ferretti flagship stores in Milaan, Rome, Tokio, New York, Londen en Taipei. Daarna opende ze nog twee flagship stores in Moskou en Parijs.
  • In 2005 presenteerde Alberta Ferretti haar eerste prêt-à-couture collectie. Ze won “The Romantics” award die werd uitgereikt door de International Fashion Group op het jaarlijkse “Night of the Stars” evenement in New York City.
  • In 2006 werden twee nieuwe Alberta Ferretti flagship stores geopend in Rusland en Saoedi-Arabië.

De Ferretti stijl is niet een van de ouderwetse stijlen. Haar visie gaat om het ontwikkelen van een waardering voor textiel, sierlijk met kralen of geborduurde chiffons en jurken van zijde. Ze staat bekend om haar super zoete jurken en ze zette de traditie van de zweverig baby doll jurkjes versierd met linten voort.

Authored by: Tara

Geef een reactie