Amerikaanse kledingstijl

Net zoals de Amerikanen zelf, is ook de Amerikaanse kledingstijl voornamelijk casual, sportief en relaxed te noemen. Niet voor niets is de jeans in Amerika uitgevonden natuurlijk, en die zie je dan ook veelvuldig terugkomen.

Daarnaast zie je veel sweaters en hoodies in de collecties. Wil je zelf een beetje Amerikaanse kledingstijl? Kies dan voor jeans met items waarin bijvoorbeeld de Amerikaanse vlag terugkomt. Amerikanen zijn patriottisch en de Amerikaanse vlag komt overal terug. Niet zo moeilijk dus om te combineren. En wil je niet zo zeer de vlag gebruiken dan kun je ook altijd kiezen voor de kleuren uit de vlag wit, rood en blauw om daarmee te gaan combineren om de Amerikaanse kledingstijl te dragen.

Een simpel zwart rokje met een simpel wit t-shirt krijgt een Amerikaanse touch door het beetje verwassen overhemd met een all over print van de Amerikaanse vlag. Mooie gecombineerd met de bruine accessoires en zo is een casual stijl gecreëerd wat met recht een Amerikaanse kledingstijl genoemd kan worden.

Ken je de oude serie The Dukes of Hazard nog? Daisy Duke droeg altijd korte jeans hotpants en ook Jessica Simpson die Daisy Dike speelde in de film was te zien in deze korte broekjes. Door te combineren met een topje en high heels krijg je een mooi setje waarbij een rood sjaaltje het geheel afmaakt. Zoals je ziet heb je ook op deze manier de drie kleur van de Amerikaanse vlag te pakken.

Amerika is ook het land van de rock ’n roll en dus is het combineren van een jeans met een t-shirt met print van je favoriete band of rockster zeker een goede optie om een beetje een Amerikaanse kledingstijl te creëren.

Ik zei al dat de Amerikaanse vlag op alles terugkomt en ja dus zelfs op een korte jeans hotpants. Met een wit topje er op en een paar leuke accessoires kan je dus haast niet missen!

Authored by: Redactie