Armani

Armani kleding

De Giorgio Armani Group is één van de toonaangevende mode-en luxe goederen groepen in de wereld van vandaag. De groep ontwerpt, produceert, distribueert en verkoopt fashion-en lifestyleproducten, waaronder kleding, accessoires, brillen, horloges, sieraden, woonaccessoires, geuren en cosmetica onder een reeks aan merknamen: Giorgio Armani, Giorgio Armani, Emporio Armani, Armani Collezioni, AJ | Armani Jeans, A / X Armani Exchange, Armani Junior, Armani Teen, Armani Baby en Armani Casa.

Giorgio Armani heeft veel mode-voorkeuren die hij als een getalenteerde mode-ontwerper heeft ontworpen voor vele Hollywood celebs zoals de Richard Gere in de titelrol van de American Gigolo in 1980. Dit zijn erg exclusieve outfits. In 2008 maakte hij pakken op maat voor het karakter van Christian Bale’s Bruce Wayne in “The Dark Knight”.

Italiaanse modeontwerper Giorgio Armani werd geboren op 11 juli 1934 in de Noord-Italiaanse stad Piacenza. Hij voerde een carrière als arts en studeerde aan de Universiteit van Bologna. In 1953 trad hij toe tot de militaire dienst in een militair ziekenhuis, maar kwam er al snel uit als ongeschikt. Hij had meer passie voor mode en was van plan een grote mode-ontwerper te worden. Dit zou lukken als hij meer werd blootgesteld aan de mode.

Door zijn strijdkrachten begon Giorgio Armani zijn carrière als etaleur en herenkleding koper in Milaan. In 1973 overtuigde Sergio Galeotti, een bouwkundig tekenaar hem om zijn eigen ontwerpbureau in Milaan te starten. modehuizen waaronder Allegri te openen, Bagutta, Hilton, Sicons, Gibo, Montedoro en Tendresse. In 1975 richtte hij Giorgio Armani in Milaan op met een vriend genaamd Galeotti. Datzelfde jaar werd hij tentoongesteld zijn debuut collectie voor mannen prêt-à-porter voor de lente en de zomer. In 1976 maakte hij ook kleding voor vrouwen. Dit was de carrière sprong voor Giorgio Armani, waarna hij verder bijzondere kledingstukken en ontwerpen ging maken. Dat maakte hem bekend rond wereld in de mode-industrie.

Giorgio Armani heeft een nieuwe lijn van cosmetica en een een ongewone uitbreiding in de lijn van accessoires. In 2008 ontwierp Giorgio Armani een kostuum voor stierenvechten, genaamd de “Goyesco”. In 2009 kreeg hij in Ronda, Spanje een retail netwerk van 60 Giorgio Armani boetieks, 11 Collezioni, 122 Emporio Armani, 94 A / X Armani Exchange, Armani Junior 13, en 1 Giorgio Armani Kleding en accessoires verspreid over 37 verschillende landen. Giorgio Armani was ook de eerste mode-ontwerper die modellen ging verbieden met een lage body mass index (BMI), vooral de modellen onder de 18 jaar.

Giorgio Armani kleding ontwierp ook het EA7 assortiment, een merk, onder invloed van Oekraïense voetballer Andriy Shevchenko. In 2009 opende hij zijn eerste restaurant “Armani Restaurant”, in de VS al snel gevolgd door een keten van 14 Armani branded hotels en resorts in 2011.
[sidebar name=”Armani” /]

Laatste foto’s

[rssinpage rssitems=’3′ html=’false’ rssfeed=’http://followgram.me/armani/rss’]
Authored by: Tara

Geef een reactie