Balmain vs Givenchy

In de modewereld zijn er altijd wel vergelijkingen met kledingstukken van designers. Maar tijdens de Balmain spring 2015 collectie tijdens de Paris Fashion Week gister zagen we een kledingstuk dat wel heel erg leek op een kledingstuk van Givenchy uit 1997 (!!!).

We waren overdonderd met de mooie collectie van Olivier Rousteing én de modellen die deze nieuwe collectie showde. We zagen onder andere Karlie, Rosie en Joan de catwalk op lopen. Op de eerste rij van de modeshow zaten ook beroemde vrienden van Oliver, de ontwerper van Balmain, zoals Kim K, haar moeder en Kanye West.

De fashion kenners kwamen echter iets tegen wat ze volgens mij al eens eerder hadden gezien. Het gaat over een witte pantsuit dat in 1997 ontworpen is door Alexander McQueen. Voor degene die de overeenkomsten niet zien zullen we ze even op een rijtje zetten voor je. De loszittende broek, geen beha, en dat ingewikkelde cut-out jasje. Zal de ontwerper van Balmain, Olivier Rousteing, dit expres hebben gedaan, of was dit een stom foutje?

Voor degenen die de collectie van Givenchy uit 1997 willen zien hebben we hieronder het enige echte filmpje van die modeshow. Natuurlijk uit de jaren 90, zie je model Naomi Campbell schitteren. Maar nu antwoord op de vraag, who wore it better?

balmain-givenchy-white-pantsuit

Geef een reactie