Beauty tips van actrice Emma Watson

De 23 jarige actrice staat al jaren op de filmset, waaronder natuurlijk veel bij die van Harry Potter. Daardoor heeft ze ook veel geleerd over beauty en make-up. Nu deelt ze haar persoonlijke beauty tips met ons waarbij ze persoonlijk toelichting geeft.

1. goede huidverzorging.

“Goede huidverzorging is het beste uitgangspunt voor make-up. En als je goed voor je huid zorgt, kan je ook minder foundation dragen. Ik haal altijd mijn make-up van mijn gezicht voor ik naar bed ga. Dat doe ik met een warm flanellen of linnen doekje, aangevuld met een moisturizer” , verteld Emma. “Als ik op de filmset heb gestaan en er veel make-up op mijn gezicht ligt, spendeer ik extra tijd aan het reinigen van mijn huid.”

2. easy on the bronzer

“Te veel bronzer kan er nogal ordinair uitzien, zeker als je echt bleek bent zoals ik, een rozige blusher is een veel beter idee, want dat geeft je een mooie glans en een subtiel blosje. Roze doet je er ook gezonder uitzien, zonder dat het lijkt alsof je kilo’s make-up draagt”.

3. power lips

“Ik ben altijd gek geweest op make-up. Ik groeide op tussen de visagistes, dus heb ik veel van hen geleerd. Bijvoorheeld hoeveel impact een lippenstift kan hebben. Toch bewaar ik die meestal voor een avondje uit. Voor overdag hou ik het bij een lippenbalsem met een roze tint.”

4. colour!

“Een makkelijke manier om je look interessanter te maken is het uitkiezen van één kleur waarop je je make-up baseert. Mensen durven meestal geen verschillende tinten van één kleur te dragen, zowel bij kleren als bij make-up, maar het is echt simpel en effectief”

5. be yourself

“Het grappige aan beauty is dat je moet opletten dat je er niet gaat uitzien als iemand anders, zeker in de filmindustrie. Het valt me op dat doorheen de carrières iedereen er steeds meer hetzelfde gaat uitzien. Ik hou bijvoorbeeld van Franse actrices, omdat zij er op de rode loper menselijk uitzien – ze hebben geen geblazen kapsel en zijn niet opgemaakt als robotten – en een individuele look hebben.”

“Dat is het beste aan het make-up: je kan experimenteren met heel veel kleuren en effecten en uitmaken wat het best bij jou past.”

Thanks Emma voor deze tips!

Authored by: Vera Rademaker

Editor in Chief bij Kleding Insider