Botox, het nieuwe mode-item!

sb10069800d-001

Botox, het nieuwe mode-item!

Een botoxbehandeling is niet meer alleen voor de mensen in het Gooi met veel geld. Steeds meer, vooral jonge mensen, maken gebruik van Botox. Het taboe is verdwenen en een nieuw mode-item lijkt geboren!

Taboe op botox verdwenen

De laatste jaren is het gebruik van Botox zeer sterk gestegen. Deze stijging is te wijten aan het taboe dat praktisch verdwenen is op het gebruik van Botox. Zowel vrouwen als mannen waarvoor fashion en lifestyle belangrijk zijn, geven steeds vaker toe de finishing touch van hun uiterlijk te verwerven met een paar prikjes Botox.

Het stigma op injectables is verdwenen, waar men het vroeger vooral associeerde met Hollywoodsterren die totaal waren doorgeslagen met het gebruik van botox en fillers. Veel mensen zien dat een subtiele behandeling niet prijs geeft dat er behandeld is, maar juist net even die extra frisse blik geeft.

Velvet Clinics in Amsterdam geeft aan dat veel van haar cliënten niet alleen voor Botox kiezen als finishing touch op hun uiterlijk, maar tevens de voordelen zien om verder huidschade in de toekomst te voorkomen.

Het gebruik van Botox ontspant namelijk de spieren die rimpels veroorzaken, hierdoor krijgt de huid weer kans om te herstellen.

Is Botox duur?

Voor een behandeling met Botox begint bij iets meer dan honderd euro en kan oplopen tot enkele honderden euro’s per behandeling. In verhouding met een schoonheidsbehandeling een flinke uitgave, maar het resultaat blijft dan ook zeker drie maanden zichtbaar.

Doet een Botoxbehandeling pijn?

Bij de behandeling worden enkele prikjes met een zeer dunne naald gezet en wordt de Botoxvloeistof ingespoten. Omdat er gebruik gemaakt wordt van zeer kleine injectienaalden, doet de behandeling nagenoeg geen pijn. Het is meestal de vrees voor het prikken die groter is dan de eigenlijke behandeling. Het echte behandelen met Botox neemt slechts enkele minuten in beslag.

Voor meer informatie over Botox- en fillerbehandelingen kunt u een kijkje nemen op de website van Velvet Clinics.

Authored by: Tara