Brownie bakken

Zelf bakken lijkt wel weer helemaal terug te komen van weggeweest. De spullen voor cupcakes zie je nu overal liggen en je struikelt zo’n beetje over de marsepein en fondant. Wil je net even wat anders dan wat anderen inmiddels doen, dan kies je toch voor een ander soort gebak. Brownie bakken is bijvoorbeeld helemaal niet zo moeilijk.

En het mooie van brownie bakken is dat je niet met 1 standaard verpakking aan de slag gaat, je kiest zelf je ingrediƫnten en hebt er dus ook alle voldoening en eer van als je brownies heerlijk geurend uit de oven komen. Vergeet dus de prefab pakken met brownie meel, en kies gewoon voor een origineel recept.

Het mooie van brownie bakken is dat je deze helemaal naar smaak kunt malen. Uiteraard zit er chocolade in brownies, maar hoe en hoeveel en welke, dat is aan jou. En de bijbehorende ingrediĆ«nten natuurlijk ook. Je kunt zoals je hier ziet ook een boden maken van een cakebeslag met chocoladestukjes, er een chocolaatje op leggen en dan afdekken met brownie beslag…. Het is maar een idee.

In brownies zie je ook vaak noten verwerkt. Ga je dus brownie bakken kies dan een soort noten die je lekker vindt zoals hazelnoten of walnoten. En wil je het helemaal afmaken dan hoort er natuurlijk een lekker sausje over de brownies, een caramelsaus combineert goed met de chocolade en de noten.

Naast kleine brownies kunt je ook een brownie taart bakken. Gebruik dan een stevig beslag voor de bodem, bedek deze met het brownie beslag en bad af. Dek daarna af met eiwitschuim. Even onder de grill en smullen maar!

Als vulling voor je brownies kun je ook voor ander snoepgoed kiezen, zoals deze knapperige Maltezers. Beetje witte kokos en je hebt een heerlijke tropische knapperige verrassing gemaakt.

Authored by: Redactie