Brownie met stukjes chocolade

Een brownie zonder chocolade is als de zomer zonder zon. Het is het gewoon nèt niet. Gelukkig zie je bijna overla een brownie met stukjes chocolade er in of op zijn minst gesmolten chocolade er in. En dat maakt een brownie nou net zo smeuïg en lekker.

Een brownie met stukjes chocolade is typisch zo’n lekkernij waar je ineens trek in kunt hebben en waar je er dan gelijk wel twee van kunt eten. Veel bakkerijen hebben dit Amerikaanse cakeje in middels al standaard in het assortiment zitten, maar zelf maken is ook niet zo heel erg moeilijk.

Als je brownies met stukjes chocolade maakt dan kun je die natuurlijk traditioneel in vierkantjes snijden, maar als je ze voor je geliefde maakt denk dan eens aan een hartjes vorm. Je kunt hiervoor een gewoon een koekjes uitsteker gebruiken en als de brownie is afgekoeld hiermee de hartjes uitsteken.

Een goede brownie is van binnen altijd nog een beetje smeuïg en zacht. Dat zie je op deze foto goed. Als je gek bent op chocolade dan kun je over de bovenkant nog een chocolade glazuur smeren of een chocolade ganache Het verschil is dat een chocolade glazuur hard wordt als het is gedroogd, terwijl de ganache altijd zacht blijft.

Je kunt een brownie met stukjes chocolade ook als nagerecht serveren. Het wordt wel een machtig nagerecht, maar wel erg lekker. Zorg dat de brownie nog warm is als je hem serveert, leg er een bolletje vanille ijs op en schenk er wat caramel saus over. Een heerlijk zoete afsluiter van je diner.

Je kunt er ook voor kiezen je brownie te vullen zoals hier is gedaan. Laat hiervoor de hele “koek” afkoelen en snijd hem midden door. Smeer de vulling op de bodem en leg de bovenkant er weer op. Snijd nu vierkanten van de koeken en versier de bovenkant naar wens.

Authored by: Redactie