Brownies zonder chocolade

Heb je wel eens brownies gehad? Van die echte lekker, stukjes cakes die bijna op je tong smelten als je er in bijt? Deze Amerikaanse lekkernij is nu ook makkelijk te krijgen in Nederland en ook helemaal niet moeilijk te maken. Maar in elke brownie zit chocolade. Dat zorgt juist voor die heerlijke zachte textuur en hemelse smaak.

Heb je wel eens een brownie zonder chocolade gehad? Dat heet dan geen brownie, maar een blondie. Ik heb een recept voor je opgezocht hoe je deze blondies zelf kunt maken. Misschien lust je geen chocolade of iwl je het gewoon eens uitproberen. Minstens net zo lekker en helemaal niet moeilijk.

Hoe zag een brownie er ook al weer uit? Zo dus ongeveer. En ja die aardbei in het midden, maakt dit plaatje natuurlijk helemaal af.

Brownies zonder chocolade lijken wat meer op een cakeje. Er zijn brownies zonder chocolade die een beetje smokkelen, daar wordt dan geen echte chocolade met cacao in gedaan, maar witte chocolade. Maar goed zoals beloofd een recept voor brownies zonder chocolade, een recept voor blondies dus.

Gekarameliseerde Brownies (Blondies)
225 gr. ongezouten boter
220 gram bruine suiker
2 eieren
2 theel. vanillesuiker
250 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram gehakte pecannoten

Smelt de boter in een magnetronbestendige mengkom. Roer er de bruine suiker in. Voeg vervolgens de eieren, meel, pecannoten en vanillesuiker toe. Meng goed en giet het in een ingevette ovenschaal van ongeveer 23×33 cm. Bak in een voorverwarmde over op 180 graden gedurende 25 – 30 minuten. Bak ze niet te lang, omdat deze het best zijn wanneer ze een beetje zacht zijn van binnen. Laat afkoelen op een rooster en bereid de icing.

icing:
110 gram boter
60 ml halfvolle melk
1 theel. vanillesuiker
220 gram bruine suiker
220 gram poedersuiker

Smelt de boter en meng met de bruine suiker in een grote pan op laag vuur. Voeg melk toe en breng aan de kook. Haal van het vuur en roer de poedersuiker en de vanillesuiker er door. Klop tot er geen klontjes  meer zijn. Giet over de blondies en laat het afkoelen en stevig worden. En dan snijden en serveren maar! (Je hoeft deze niet af te koelen of in de koelkast te zetten, het snijdt gewoon mooier.)

Authored by: Redactie