Bruine kleding brengt variatie in je outfit

Bruine kleding, het klinkt voor sommige mensen misschien oudbollig. Gelukkig is bruine kleding helemaal niet oudbollig! Je kunt erg veel kanten op met deze kleur omdat er zo veel verschillende soorten bruin zijn. Er zijn zo veel verschillende bruin tinten dan je veel kunt varieren. Bruin past eigenlijk bij iedereen, dat komt door de verschillende tinten.

Donkerbruin past goed bij je als je donker haar hebt, en lichtbruin bijvoorbeeld als je blond haar hebt. Je kunt dus altijd bruin dragen. Het is mooi om bruin wel in combinatie te dragen met een opvallende kleur zoals blauw. De kleur komt dan beter tot zijn recht en het is meteen ook veel vrolijker en vooral niet oudbollig. Een iets minder goed idee is als je allemaal verschillende tinten bruin aan gaat doen. Dit is iets te veel van het goede.

Een ander voorbeeld is bruin met zwart en groen. Dit kan erg mooi staan, maar met deze combinatie moet je toch een beetje oppassen. Het moet natuurlijk niet lijken alsof je net uit het bos komt of dat je in het leger zit. De kleuren moeten elkaar versterken en niet verzwakken. Bruin met bruin kan wel, maar meestal staat dit niet zo mooi. Een item dat altijd handig is om te hebben in een bruine kleur is een colbertje.

Een bruin colbertje kan erg mooi staan bij een blauwe broek, een spijkerbroek maar ook bij heel veel andere kleuren. Voorbeelden van andere kleuren zijn bijvoorbeeld roze, grijs en paars en zwart. Je kunt veel kanten op met deze kleur. Bruin is in de mode en wordt daarom veel verkocht in bijna alle winkels. Als je nooit bruin draagt is het echt het proberen waard.

Pas gewoon eens een bruin kledingstuk in een winkel en kijk goed hoe het staat. Neem dan wel een modern kledingstuk, dus niet een oude soepjurk. Dan wordt de kleur natuurlijk wel een beetje oudbollig. Een strak jasje, en skinny jeans of een zachte blouse zal het erg goed doen. Bruin gaat ook nog lang niet uit de mode. Zelf in de lente en in de zomer zou je bruin kunnen dragen!

zalando.nl

Authored by: Redactie