Cartier brillen

Cartier is een Frans juweliershuis dat is gespecialiseerd in luxe sieraden zoals armbanden, kettingen, oorbellen en ringen. Het bekendst zijn ze echter geworden door het maken van horloges. De Cartier horloges bestaan slechts in 5 modellen, die elk wel weer in oneindig veel variaties te koop zijn.

Wat misschien minder bekend is, is het feit dat Cartier ook brillen maakt. Deze Cartier brillen kenmerken zich door stijlvolle eenvoud. Achter de schijnbaar eenvoudige, klassieke ontwerpen gaat een combinatie van grote creativiteit en vakkennis schuil. Dat geldt zowel voor de gewone brillen als voor de zonnebrillen van Cartier.

Deze klassieke Cartier bril valt misschien niet direct op, maar er is erg goed nagedacht over het montuur. De bovenkant van het montuur is donker en dit loopt naar de onderkant langzaam uit naar licht. Hierdoor lijkt de bril gelijk een stuk minder zwaar.

Zelfs als je een close up foto maakt van Cartier brillen, zien deze brillen er nog steeds fantastisch uit. Dat oog voor afwerking en detail kenmerkt wel de grotere merken zoals Cartier.

Zoals gezegd maakt Cartier niet alleen gewone brillen, maar ook zonnebrillen zoals je hier ziet. Door je luxe zonnebril altijd in een brillenkoker op te bergen zorg je dat deze niet zo snel beschadigd of zoek raakt en daarnaast  blijven je glazen ook nog eens krasvrij.

Doordat deze Carier zonnebril geen montuur om de glazen heeft heeft hij een mooi licht uiterlijk en krijg je ook minder kans op witte randen om je ogen als je in de zon hebt gezeten. Een ander voordeel is het verloop in de glazen van deze zonnebril. Dat kijkt een stuk prettiger als je bijvoorbeeld een boek gaat lezen.

Een van de kenmerken van Cartier brillen is hier duidelijk zichtbaar. Niet op alle brillen van dit merk komt het voor, maar zoals hier ziet het plaatje er wel extra mooi uit.

Authored by: Redactie