Chocolade met noten

Wie is er niet gek op een stukje (of een groot stuk) chocolade? Ik ken niemand in mijn omgeveing die deze lekkernij uit vrije wil afslaat in ieder geval. Veruit favoriet is de chocolade met noten en gelukkig zitten we daar in Nederland niet om verlegen!

Chocolade met noten wordt net als chocolade met praline veel verkocht. Je ziet in de supermarkt het meeste melkchocolade met hazelnoten, maar er zijn natuurlijk nog veel meer heerlijke varianten. Er zijn zelfs repen chocolade met noten en vruchten zoals cranberry’s. Probeer daar maar eens van af te blijven!

Melk chocolade met noten is al heel lang verkrijgbaar, maar je ziet tegenwoordig ook steeds meer pure chocolade met noten of witte chocolade met noten in de schappen. Hoewel witte chocolade eigenlijk geen chocolade is, er zit namelijk geen cacao in, is het wel superlekker.

Chocolade wordt ook met andere dingen gevuld zoals kleine stukjes noga bijvoorbeeld of karamel. Ook een combinatie van verschillende vullingen zie je vaak dus je kan je hart ophalen.

En wil je eens wat anders dan een reep chocolade met noten, dan kan je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om deze cake-pops te maken met een chocolade glazuur die je bestrooit met fijngehakte, geroosterde hazelnoten. Mmmm die zijn op voordat je cake-pop kunt zeggen.

De betere snack reep is gevuld met noga en karamel, maar je kunt dit soort repen ook zelf maken. Kijk maar eens op internet bij Pinterest bijvoorbeeld en je vindt een heleboel how to’s hoe je dit soort repen zelf kunt maken,

En maak je een heerlijke cake met chocolade met noten, dan kun je de topping natuurlijk daar ook bij aanpassen. Wat dacht je van heerlijke pecan noten met een caramel laagje bijvoorbeeld. Om je vingers bij af te likken!

Authored by: Redactie