Christopher Bailey wordt CEO van Burberry

Eerder werd al bekend dat de nieuwe baan van chief creative officer van Burberry is vervuld door Christopher Bailey. Maar nu wordt Christopher ook nog eens CEO van het Britse modehuis. De designer begon gisteren aan zijn extra functie als CEO.

In oktober werd al bekend dat de 42-jarige designer naast zijn rol als hoofdontwerper nu ook de taak als CEO op zich zou gaan nemen. Hij volgt hiermee zijn voorganger Angela Ahrendts op. Zij stapte op om bij Apple aan de slag te gaan als senior vice president retail. 30 april was haar laatste dag en nu zal Christopher zijn beide functies vervullen voor het Britse modehuis. Het mode label geeft Christopher met deze functies de volledige verantwoordelijkheid voor het creëren van een nieuw hoofdstuk voor Burberry´s visie en bedrijfsstrategie.

Burberry is de jaren dat Angela aan het roer stond heel erg gegroeid. Hopelijk kan Christopher deze voortgang blijven voortzetten, zonder veel op te geven. De volgende lente/zomer collectie van het Britse modehuis, zal dat in ieder geval gaan uitwijzen of dat lukt.

 

Authored by: Celine

Geef een reactie