Claimend gedrag in relatie

Misschien ben je iemand die graag vrij is in een relatie, in de zin van je eigen dingen kunnen blijven doen. Er zijn relaties waarin dat niet kan. Mijn vriend was bijvoorbeeld erg claimend.

Het claimend gedrag was voor mij een reden om er mee te stoppen. Ik mocht nergens alleen naar toe, hij moest overal mee naar toe en als ik naar mijn werk was dan belde hij me wel tien keer per dag of hij stuurde berichten waar ik was en wanneer ik hem kon zien.

he2

Ik had er echt geen zin meer in, ik kon niet eens met een vriendin afspreken of hij was al op mij aan het wachten. Dat was voor mij een reden om er voor te zorgen dat het klaar was. Ik wilde namelijk niet met hem verder aangezien hij niet zou veranderen. Zijn vorige vriendin heeft tegen mij gezegd hoe hij in elkaar zit en ik kan daar niet mee omgaan.

Hij was het er dan ook niet mee eens toen ik de relatie heb verbroken, maar ik kon niet anders. Het was echt op en ik kon er niet meer tegen. Hij moet dat claimende gedrag stoppen heb ik hem gezegd anders zal hij altijd alleen zijn, maar dat vond hij niet nodig. Hij was nou eenmaal zou en veel meiden zouden hem wel zo accepteren zei hij, ik heb hem succes gewenst en ben bij hem weg gegaan.

Ik kan mezelf niet zijn

Merk je dat je door je partner jezelf niet kunt zijn in je relatie? Dat is vervelend en daar moet je wel wat aan doen. Je moet er voor zorgen dat je gaat kijken waar het aan ligt. Claimen of jaloersheid zou een oorzaak kunnen zijn, maar waarom zou je partner zo zijn? Vaak zijn ze bang je kwijt te raken, daarom is het goed dat je vertrouwen hebt in elkaar zodat dit niet nodig is. Neem de tijd om elkaar goed te leren kennen en zorg dat je ook allebei vanaf het begin af aan je eigen dingen blijft doen. Je hebt ook je eigen leven en eigen vrienden en sport bijvoorbeeld. 

Authored by: Lisa de Graaf

Geef een reactie