Cola light afvallen

Voor hen die dagelijks religieus het Cola light tijdens de lunch drinken met het idee dat ze hierbij zichzelf helpen hun figuur te behouden of gewicht verliezen, er zijn onderzoekers die slecht nieuws voor hun hebben. Ook al is het mogelijk of een light frisdrank te gebruiken als afvalproduct, nieuw bewijs heeft bewezen dat het regelmatig drinken hiervan alsnog kan lijden tot gewichtstoename.

Data welke recentelijk gepresenteerd werd bij de American Diabetetes Association’s (ADA) Scientific Sessions suggereert dat light drinken zal gewichtstoename veroorzaakt, en dat de kunstmatige smaakmakers het potentieel hebben om type 2 diabetes te veroorzaken. In een studie, hebben onderzoekers van de School van Medicine aan de Universiteit van Texas Health Science Center in San Antonio 474 proefpersonen verzamelt en hun gemeten aan het begin van het experiment en met drie metingen daarna, om te kijken wat de effecten zijn van light drinken op gewichtstoename of gewichtsverlies.

Wat deze studie interessant maakt is dat het gedaan werd over een periode van net onder 10 jaar, wat betekent dat het de langste studie tot noch toe is over light drinken. Wat ze zagen was dat diegene die regelmatig light drinken dronken tijdens de periode van het experiment was dat 70% van hen een grotere taille toename had dan diegene die dit niet deden.

Daarnaast hadden degene die zeiden dat ze twee of meer glazen light drink dronken per dag een taille groei hadden die 500% meer was dan degene die zeiden die niet te doen. Onderzoekers zeggen dat dit duidelijk bewijs is dat light drinken dramatisch gewichtstoename veroorzaakt.

Nog Steeds Geen Helder Beeld

De date suggereerde niet precies waarom deze connectie er was, maar voor het gemak werd er gedacht een de rigoureuze methodes van de onderzoekers. De meest ondersteunde theorie is dat onze hersenen er automatisch aan denken dat ze een hoop calorieën krijgen wanneer we iets zoets proeven. Wanneer we die calorieën niet krijgen, gooit het onze hersenen uit balans, waardoor we honger krijgen.

Studies op dieren hebben ons laten zien dat kunstmatige zoetstoffen kunnen lijden tot drastische gewichtstoename en te veel eten.

In een ander, apart experiment, hebben onderzoekers 40 muizen regulier voedsel gegeven, maar met toegevoegd maisolie om het vetgehalte omhoog te brengen. Voor de helft van de muizen voegde zij aspartaam toe (de meest voorkomende niet-voedzame zoetstof) aan hun voedsel. Na drie maand al hadden de muizen die hun verzoete, extra vette voedsel gegeten hadden, een verhoogde waarde in glucose, een vroeg teken van een risico op type 2 diabetes.

Buiten Cola kan je natuurlijk koffie drinken voor de cafeïne om af te vallen. Voor echte koffie drink je natuurlijk Nespresso. Hier kan je Nespresso cups bestellen. Dit is al sinds lange tijd mijn favoriet om af te vallen.

 

Authored by: Lisa