Creatief met kleding

Je kunt je kleding gewoon in de winkel kopen en aantrekken natuurlijk, geen enkel probleem. Maar soms wil je net even iets anders dan anders. Je wilt kleding die niet iedereen heeft. Dan wordt het tijd om creatief te zijn met kleding.

En dat is minder moeilijk dan het misschien in eerste instantie lijkt. Er zijn op internet genoeg how to’s te vinden die je één op één kan kopiëren of er je eigen draai aan geven. Of misschien bedenkt je zelf wel iets leuks dat je met je kleding zou kunnen doen. Creatief met kleding betekent niet altijd de naaimachine pakken, misschien heb je die niet eens nodig. Voor sommige ideeën die je hieronder ziet heb je voldoende aan de schaar.

Deze dame is wel erg creatief met kleding geweest! Dit vergt toch wel enige vaardigheid geef ik eerlijk toe, maar niks is onmogelijk. Een witte korte jurk is de basis en daaroverheen is een jurk gehaakt met een grote haaknaald. Door de slierten aan de onderkant los te laten krijg je nog een extra apart effect. Typisch een klus voor de gevorderden onder ons.

Dan is dit klusje al een stuk simpeler. Neem een witte short, koop op de markt of in de hobbywinkel een rol kant naar keuze en lijm dit op de short. Nadeel is dat je je kanten short slechts één keer aan kan, want in de wasmachine gaat niet. Maar als je een naaimachine hebt dan kun je het kant er natuurlijk ook gewoon opnaaien, kan je het wel een stuk vaker aan!

Als je creatief met kleding wilt zijn zonder naald en draad, dan kun je ook voor verf kiezen uiteraard. Koop kleding verf en ga helemaal los op het te verven kleding stuk. Gebruik verschillende kleuren voor een apart effect.

Dit voorbeeld van creatief met kleding wilde ik je niet onthouden: neem een schaar, knip je t-short op strategische plekken en knoop de slierten weer aan elkaar. Simpeler gaat het niet worden ben ik bang!

 

Authored by: Redactie