Daten zonder inschrijving veilig

Veiligheidstips voor daten zonder inschrijving: Vijf stappen om jezelf te beschermen

Omdat mensen het drukker en drukker krijgen en meer en meer verwikkeld raken in de digitale wereld, worden relaties in toenemende mate online gezocht.

Iemand online ontmoeten kan spannend zijn, zelfs voordat je iemand in het echt ontmoet. Maar zelfs al heb je je research gedaan, heb je weken of maanden lang gechat en zitten jullie in elkaars sociale netwerken, dan nog moet je voorzichtig zijn op je eerste date.

Volg deze stappen om je eerste date een veilige en hopelijk plezierige ontmoeting te maken.

1. Zorg dat je elkaar ontmoet in een openbare plaats. Kies er een die niet te dicht bij je huis is en zorg ervoor dat je je eigen vervoer tot je beschikking hebt. Accepteer geen aanbod om opgehaald te worden van je huis. Hoewel dat misschien een vriendelijk aanbod is, is het veiliger om geen beroep doen op je date. Zorg ervoor dat je je date ontmoet op een openbare plaats op een tijdstip dat er ook andere mensen aanwezig zijn.

2. Heb contact met je vrienden en familie voor, tijdens en na je date. Laat de naam en het telefoonnummer van je date achter bij een vriend of huisgenoot. Laat hem / haar weten waar je naar toe zal gaan. Een makkelijke manier om je vrienden en familie te informeren is het sturen van een bericht via een smartphone app. Via apps, zoals Gabe The Guardian, kunt u een SMS-bericht en e-mail met je GPS-locatie sturen als informatie, of zelfs in het geval van een noodsituatie. Deze apps zijn slimme tools voor het beschermen van jezelf, wanneer jij en je date misschien ergens anders heen willen gaan na de oorspronkelijke ontmoetingsplaats. Draag je mobiele telefoon altijd bij je en gebruik van apps zoals Gabe The Guardian om anderen op de hoogte te houden van je locatie.

3. Wees voorzichtig met welke informatie je prijsgeeft. Je date kan je eenvoudige stellen zoals hoe ver het is naar je huis vanaf of waar je verblijft als je buiten je stad bent. Totdat je de persoon echt goed kent, is het betere niet te veel te vertellen.

4. Kijk uit voor rode vlaggen. Je eerste face-to-face afspraakje zal je veel vertellen over de andere persoon. Merk op hoe deze persoon communiceert op je date. Geeft hij of zij niet directe antwoorden op directe vragen? Lijkt deze persoon heel verschillend van zijn of haar online persona? Vergelijk hoe hij of zij zich online en in het echt presenteert, en wees op je hoede voor eventuele inconsistenties.

5. Veilig Eruit. Zoals Michael Monahan, student en oprichter van Gabe The Guardian zegt, “Heb een plan van aanpak, zodat je snel en makkelijk kunt vertrekken. Let op de locatie en wees bekend met mogelijkheden om te vertrekken voor het geval het nodig is.” Hopelijk gaat je date goed, maar zodra rode vlaggen krijgt, wil je misschien niet lang blijven. Neem niet het risico onnodig lang in een ongemakkelijke situatie te blijven. Zorg dat een vriend je belt of bereid een goed excuus voor. Als je je onveilig voelt, blijf dan niet. Het is altijd beter om hulp te vragen, dan in een potentieel gevaarlijke situatie te blijven.

Online dating kan een plezierige ervaring zijn, maar als je verder gaan met je eerste date, zorg dan dat je goed voorbereid bent. Je veiligheid is belangrijker dan het maken van een goede indruk. Wees slim en oplettend, en als je rode vlaggen signaleert, verspil dan niet je tijd aan een tweede date.

Authored by: Lisa