Dating voor ouderen en senioren

Happiness

Dating op oudere leeftijd: tips om terug de smaak te pakken te krijgen

De beste manieren om alleenstaanden te ontmoeten

In de oudere leeftijdsgroep zijn verenigingen en online dating de twee populairste manieren om alleenstaanden te ontmoeten. Het begrip vereniging kan vele ladingen dekken, van kooklessen tot toneelverenigingen. Een gemeenschappelijke interesse is uiteindelijk een goede basis om een gesprek aan te knopen.

Maar als je je liever niet in het verenigingsleven stort, dan is er altijd nog het online daten en meer en meer alleenstaanden die ouder zijn dan 40 vinden hun dates online. Het is een gemakkelijker en comfortabelere manier om iemand te leren kennen dan om iemand in een bar aan de haak te proberen slagen.

Doorbreek je routine

Als je erin geïnteresseerd bent om terug aan het daten te beginnen, dan moet je je veilige huis verlaten en nieuwe mensen gaan ontmoeten. Je date gaat niet vanzelf naar je toe komen, doorbreek dus de sleur. Nieuwe mensen ontmoeten vraagt een inspanning, aarzel dan ook niet om dat te doen!

photodune-205282-mature-man-kissing-his-wife-in-bed-xs

Maak niet steeds dezelfde fouten

Als je in het verleden je vingers gebrand hebt en in een bittere scheiding terecht gekomen bent (of iets van die aard)… let er dan op dat je deze keer niet dezelfde fouten maakt. Je moet niet de hele tijd argwaan koesteren, je moet gewoon voorzichtig zijn. Als je je dus steeds aangetrokken voelt tot vrouwen die uiteindelijk je hart zullen breken, probeer die dan bewust te mijden. Of als je steeds valt op mannen die weglopen voor hun verantwoordelijkheden, herbekijk dan je keuzes.

Rustig aan

Als je pas terug alleen bent en je uitkijkt naar een nieuwe liefde, denk er dan aan dat er geen reden is om overhaast te werk te gaan. Als je te snel gaat, dan jaag je iedereen de stuipen op het lijf, ongeacht hun leeftijd. Leer de persoon kennen, ga samen een aantal keren uit en laat de dingen hun gang gaan.

Verzorg je kleding

Het klinkt vanzelfsprekend maar sommige mensen zien het belang er niet van in. Velen wagen zich na veel jaren terug in de datingwereld, terwijl anderen indruk willen maken op iemand die jonger is. Je moet je niet kleden zoals iemand die “oud” is voor een date, maar probeer niet een persoon te zijn die je niet bent. Je “gepast kleden” betekent dat je kleding je niet doet lijken als iemand van 58 die terug 18 probeert te zijn!

Amuseer je

Het belangrijkste is dat je je amuseert! Leeftijd heeft niets met liefde te maken, laat niemand je wijsmaken dat je te oud bent om te daten. Ontmoet nieuwe mensen en amuseer je daarbij. Daten is geen hindernis waar je overheen moet, maak het je dus gemakkelijk, neem de tijd en amuseer je.

Veel geluk!

Authored by: Lisa