De hoge split

Je ziet hem nu zo vaak voorbijkomen dat we het gerust een trend kunnen noemen: de hoge split. En met hoog, bedoelen we ook echt hoog! Een split die rond de knie ophoudt is nog geen hoge split. Een hoge split komt zeker tot de bovenste helft van je dijbeen. Deze hoge split heeft zelfs een aparte naam gekregen, namelijk de slit.

We horen je al denken “Deze trend is niet zo goed getimed. Een split tot halverwege mijn dijbeen is lekker koud nu het winter wordt”, en daar heb je gelijk in. Het is inderdaad wat aan de koude kant om met een ontbloot been rond te lopen. Gelukkig is een jurk of rok met een slit sowieso niet zo geschikt voor een dagje school of werk omdat het al snel veel te sexy wordt. Een hoge split wordt ook door de celebirties vooral gedragen op chique feesten, etentjes en rode loper evenementen. Daarom is deze trend misschien juist wel goed getimed door de vele feestdagen die we in het vooruitzicht hebben.

Je kunt natuurlijk ook iets té ver gaan met een slit, net zoals Kendall Jenner deed met haar jurk met dubbele split tot op heuphoogte.

En, durf jij het aan om deze december een jurk of rok met een hoge split aan te trekken?

slit

 

NLY Trend High Slit Dress, €32,95

 

slit1

 

NLY Eve Tube High Split Dress, €26,95 (sale)

 

slit2

Club L Cowl Neck Side Boob Split Dress, €54,95