Is de low-rise jeans terug?

Donna Ida Thornton. Een naam die niet zo heel bekend is bij het gewone publiek. Bij de high fashion mensen wel. Zij zijn immers die mensen die onze mode bepalen en wat er in winkels aan ontwerpen liggen. Donna Ida Thornton is een Australische jeans ontwerper en heeft meerder winkels in London, maar ook over de wereld. Ze wordt ook wel de Jean Queen genoemd.

Toen Donna haar Ida collectie had gelauncht, dat eerder alleen uit high waisted modellen bestond, zou ze dit seisoen juist weer een ultra lage jeans ontwerpen. Ja, niet zomaar laag, nee, ultra laag wel te verstaan. Wat houdt nou weer in?

De Jeans Queen is in de fashion wereld een goede barometer wat betreft het ontwerp van spijkerbroeken. Dus als zij weer een low-rise jeans terug brengt, dan is dat waarschijnlijk wat ontwerpers gaan overnemen en wat wij over een tijdje in de winkel gaan zien liggen.

De low-rise jeans collectie gaat Honor heten. Waarschijnlijk omdat de broek net hoog genoeg is om je ”honor” (eer) te beschermen en nog net te bedekken. Deze broeken gaan meer in de boho beachy vibe collecties en looks te zien. In ieder geval niet voor dagelijkse draagbaarheid. Hiermee zijn we getuigen van een culturele verandering in de jeans wereld.

Kate Moss zal ook altijd hun jeans icon zijn en er zal zelfs een jeans short in de low-rise collectie komen, toegewijd aan Kate. Natuurlijk geheel in de boho beachy vibe.

Kate-Moss-Vogue-24Sept14-getty_b_1 Jenna-Lyons-Vogue-24Sept14-getty_b_320x480

Donna-Ida-vogue-1may13-pr-b_320x480

Keira-Knightley-Vogue-24Sept14-PA_b_320x480