De winter doorwandelen met blote enkels

Wie mooi wil zijn, moet lijden. Dat blijkt maar weer eens uit de nieuwste wintertrend, die ook wel bekend staat als ‘Big Coat/Bare Feet’. Deze trend houdt precies in wat hij doet vermoeden. Deze winter worden grote, warme jassen namelijk gecombineerd met blote enkels. Waarom? Omdat pumps nu eenmaal mooier staan onder een hippe outfit dan laarzen.

De moderne fashionista schijnt in de naam der fashion namelijk best kou te willen lijden. ‘Winter van boven, zomer van onderen’ is anno 2013 het modemotto. Toch sluit niet iedereen zich naarstig aan bij deze gril. Vooral in een kouder klimaat zoals dat van Nederland is het niet altijd mogelijk om over straat te gaan zonder de voeten warm te houden. Het is ook zeker niet gezond. Modellen en actrices waarschuwen er al jaren voor: wees lief voor de voeten, want deze zijn gevoelig voor een slechte behandeling.

Met deze trend is het dus oppassen geblazen. Modefanaten doen er verstandiger aan om hippe boots aan te schaffen en daarmee trendy de winter door te huppelen. De pumps kunnen altijd in de lente weer uit de kast worden getrokken.