Design je eigen schoenen

Vroeger kocht je een paar schoenen en daar moest je dan maar tevreden mee zijn. Maar met de mogelijkheden van tegenwoordig kun je bijna je eigen schoenen designen. Je kan aan elk paar schoenen op verschillende manier je eigen draai geven, als je je creativiteit een beetje laat spreken.

In de hobbywinkel kun je alle benodigdheden bijna wel vinden voor een nieuw design voor je eigen schoenen. Glitterspray, studs, rhinestones of verf. Aan jou de keuze, of misschien maak je wel een combinatie. Zo kunnen je oude schoenen in no time een opknapbeurt krijgen of design je een nieuw paar schoenen in een stijl die bij jou past.

Ben je een beetje goed met verf, dan zou je deze schoenen als inspiratie kunnen nemen en zo je eigen schoenen van een mooi design kunnen voorzien. Zorg er uiteraard voor dat de verf watervast is en breng een beschermende laklaag aan. Daarnaast zou ik het patroon niet op de zool laten doorlopen, want dat is na een tijdje lopen echt verdwenen.

Je hoeft natuurlijk je design niet op de zool van je eigen schoenen aan te brengen, je kan ook het leer op de neus van een mooi printje voorzien. Of als je wilt kun je je hele schoen natuurlijk als canvas gebruiken voor een mooi ontwerp.

Zoals gezegd is glitterspray ook een uitstekende mogelijkheid om je schoenen te pimpen. Ook hiervoor geldt dat watervast wel handig is, en een beschermende laag er na aanbrengen is ook geen overbodige luxe, anders ben je de glitters misschien al kwijt voordat het feest begonnen is.

Met studs kun je je enkellaarsjes een ruige stoere look geven. Bij dit design is alleen voor de achterkant gekozen, maar je kunt een patroon aanbrengen op je eigen schoenen zoals jij dat leuk vindt.

En uiteraard kun je je goog old converse sneakers ook van studs voorzien. Zo wordt oud in no time weer nieuw!

Authored by: Redactie