Dior expositie in Tokio

De Lady Dior expositie zoals we die kennen in Europa is nu ook te bezichtigen in Tokio. Ja, nu denk je Tokio… Waarom Tokio?

In Tokio in het Ginza district is er een totaal nieuwe winkel van Dior geopend. De ruimte is helemaal opnieuw ingericht in een totaal ander en nieuw concept. Het volume is een aantal keer zo groot en zo veel en voor degene die het al kende, dit is echt iets nieuws. Het is een hele nieuwe wereld. De sfeer en stemming blijft vrij goed in de Parijs stijl, vol geloof aan de ideeën en codes die Christian Dior gaf aan zijn eerste winkel aan de Avenue Montaigne: aangekleed met wanddecoratie, aparte stoelen en fauteuils, grjize tinten.

Maar in de winkel in Ganza heeft de architect Peter Marino de ruimte helemaal gemoderniseerd. In de opening staat er een ronde, houten tafel van de artiest Claude Lalanne, gemaakt van gingko bladeren. Deze bladeren komen van één van de oudste boom soorten in de wereld. Door de hele winkel heen vindt je periode gebonden, stijlvolle en moderne servies van rond de 19e eeuw. Het is waarschijnlijk afkomstig van de marmeren open haard uit de stijl van Louis XVI, verkocht door een Engelse antiek dealer.

Het werk van de verschillende artiesten is te vinden op de verschillende verdiepingen die het gebouw telt.

VISIO_Tokyo2_full-visio VISIO_Tokyo1_full-visio VISIO_Tokyo4_full-visio VISIO_Tokyo5_full-visio

VISIO_Tokyo7_full-visio