Echte vrienden bestaan niet

Vrienden maken is voor de een lastiger dan voor de ander. Er zijn mensen die heel snel en gemakkelijk vrienden kunnen maken en dan ook vaak een grote groep vrienden om zich heen hebben. Aan de andere kant zijn er ook een hoop mensen die hier wat meer moeite mee hebben en dus vaak niet of erg weinig vrienden hebben. Een vriendschap komt er namelijk niet vanzelf en het is dan ook erg belangrijk dat jij je hier voor in zet. Want met vrienden is het leven een stuk leuker!

De mensen die het lastig vinden om nieuwe vriendschappen te beginnen zijn vaak of heel erg verlegen, of ze denken dat echte vrienden niet bestaan. Dat laatste komt vaak doordat mensen dan hiervoor al zijn gekwetst. Je kent de verhalen wel. Vriendschappen die na twintig jaar opeens kapot zijn doordat iemand de ander bedriegt. Dit kan dan vervolgens een hele grote impact op jouzelf hebben. Waarschijnlijk heb jij moeite met het vertrouwen van mensen en waarschijnlijk is dat ook de reden dat jij geen zin hebt ooit nog te beginnen aan een nieuwe vriendschap. Maar wat jij je wel moet realiseren is dat niet elke vriendschap er zo aan toe gaat. Echte vrienden bestaan namelijk zeker wel. Alleen soms kost het even tijd deze te vinden. Ook duurt het voor jou waarschijnlijk wat langer om de ander volledig te vertrouwen. Maar dat is helemaal niet erg. Leg dat jou nieuwe vriend/vriendin dan rustig uit en vertel dat je wel graag een vriendschap met hem/haar wilt opbouwen, maar dat het wat meer tijd nodig heeft omdat je vroeger zo gekwetst bent.

Geef het dus ook niet op! Ga bijvoorbeeld op een team sport. Dit is een plek waar jij veel nieuwe mensen en vrienden kan ontmoeten. Ook is samen sporten erg goed voor de band onderling en het vertrouwen in een ander. Zeker een goede tip dus! Ik wens jou veel succes!

f1 f2 f3 f4 f5

weheartit.com

Authored by: Lisa de Graaf

Geef een reactie