Een gelukkige relatie

Een gelukkige relatie

De vraag of je een gelukkige relatie hebt, is natuurlijk moeilijk te beantwoorden. Meestal voel je het vanzelf aan of je gelukkig bent met je partner of niet. Er zijn een aantal dingen waaraan een ideale relatie voldoet.

Vertrouwen

Eén van de meest belangrijke zaken in een relatie is vertrouwen. Als je je partner volledig vertrouwt, dan kun je veel beter met elkaar communiceren. Bij vertrouwen gaat het om intimiteit met elkaar.

Goede communicatie

Communiceren is een heel breed gebied. Het gaat natuurlijk om het met elkaar praten en het uitwisselen van gedachten. Verder gaat communicatie er ook om dat aan elkaar aangeeft wat je wel wilt of niet wilt. Door met elkaar te communiceren leer je elkaar goed kennen.

Goed discussiëren

Je kunt het natuurlijk niet altijd met je partner eens zijn. Ook discussiëren is een heel belangrijk onderdeel van je relatie. Het heeft ook weer met goede communicatie te maken. Door te discussiëren en aan te geven dat je het ergens niet mee eens bent, schep je duidelijkheid en leer je de ander beter kennen.

Respect

In een goede relatie accepteren en respecteren de partners elkaar. Ze accepteren het dat ze niet altijd eens zijn met elkaar. Ze nemen elkaar gewoon zoals ze zijn.

Vrijheid

Partners die gelukkig zijn met elkaar claimen niet. Ze laten elkaar vrij en vinden het geen probleem als de ander een avondje uitgaat met vrienden of een weekendje weg gaat met een vriend of vriendin.

Intimiteit en samen activiteiten ondernemen
Het is natuurlijk ook belangrijk dat jullie tijd voor elkaar nemen en samen leuke dingen doen. Zulke momenten verdiepen jullie relatie.

Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is een van de belangrijkste punten voor een goede relatie. Als je zelfstandig en volwassen bent en geen verlatingsangst hebt, dan beperk je de ander niet.

Authored by: Lisa