Een relatie opbouwen

Op een zeker moment in je leven kom je iemand tegen die je leuk vindt, meer dan leuk zelfs, Je hebt vlinders in je buik en je bent verliefd. Dan is het even afwachten of de ander ook verliefd is op jou. Als dat het geval is dan ga je samen verder. Maar dan begint het eigenlijk pas: een relatie opbouwen.

Want verliefd zijn of worden is niet zo moeilijk, een goede relatie opbouwen vereist van beide kanten energie en tijd. Nu is dat in het begin geen enkel probleem, want in je verliefdheid wil je elkaar zo vaak mogelijk zien, zo veel mogelijk van elkaar weten en zie je ook alleen de mooie kanten van je partner.

Maar er komt een moment dat dat allemaal een beetje wegzakt en normaler wordt. Dan begint het echte bouwen aan een relatie. Dan zorg je er als het goed is samen voor dat jullie een goede fundering hebben om op verder te bouwen.

Een hele mooie om je relatie op te bouwen is inderdaad niet te focussen op jezelf, maar op jullie samen. Dus niet ME maar WE. Als je namelijk alleen aan jezelf en je eigen wensen denkt, verlies je je partner uit het oog. En dat is nu net niet de bedoeling.

En als we het dan toch over bouwen hebben, dan is deze metafoor ook erg toepasselijk. Als je namelijk alles wat je in je vorige relatie hebt meegemaakt bij je houdt, dan zal je nieuwe relatie niet anders zijn. Je zult dus afscheid moeten nemen van je vorige relatie en compleet overnieuw beginnen.

Met compleet overnieuw beginnen, bedoel ik dus ook dat je 100% vertrouwen in je partner hebt en er weer vol voor gaat, ook al heb je het één en ander meegemaakt en heb je je littekens. Je nieuwe partner is niet voor niets je nieuwe partner natuurlijk.

Authored by: Redactie