Een stropdas maakt de outfit compleet

Vroeg of laat krijgt iedere man hier wel mee te maken, het knopen van stropdassen. Er zijn meer dan tachtig manieren om een stropdas te knopen. De meest voorkomende manieren zijn De Four-in-Hand knoop, de Dubbele Windsor knoop, De Halve Windsor knoop en de Pratt (Shelby) knoop.

Waarom worden stropdassen gedragen?

De meeste stropdassen zijn van zijde. Ze zijn bedoeld om om de hals te knopen bij een man om zijn maatschappelijke positie of functie uit te drukken. Ze worden dan ook meestal gedragen tijdens formele gelegenheden of op het werk als er bepaalde functies worden bekleed. Stropdassen worden doorgaans alleen gedragen op overhemden.

Hoe knoop je een stroopdas?

Hoe een stropdas wordt geknoopt ligt vaak aan de heersende mode van die tijd. Bij een klassieke look raakt de stropdas de broekriem aan. Bij de wat modernere looks hangt de stropdas meestal een paar centimeter boven de broekriem. In de vrije tijd wordt de stropdas tegenwoordig amper gedragen, het behoort ook niet echt tot het mode beeld van de dag van vandaag. Jongeren dragen tegenwoordig ook vaak bij formele gelegenheden alleen overhemden zonder stropdas. In de toekomst zal de stropdas waarschijnlijk ook steeds meer uit het modebeeld verdwijnen.

Veel jongeren weten vandaag de dag ook niet meer hoe een stropdassen geknoopt moeten worden. Ze zijn daarom vaak genoodzaakt om het internet te raadplegen. Op internet zijn er vele sites te vinden waar uiteen wordt gezet hoe een stropdas geknoopt moet worden. Deze sites worden dan ook dankbaar bezocht, als er toch die ene keer voordoet dat ze er echt niet onder uit kunnen komen om een stropdas te dragen. Een stropdas kopen, wls je een stroopdas kopen wilt is het belangrijk er op te letten dat deze ook bij het overhemd past. Als u hier niet zeker van bent, is het verstandig om in een kledingzaak advies te vragen. Weet u wel welke stropdassen er bij uw overhemden passen dan is het zeer gemakkelijk om een aantal stropdassen online te bestellen bij gespecialiseerde webwinkels.

Authored by: Hesther