eenzaam in je relatie

Iedereen die in een langere relatie zit heeft het waarschijnlijk wel een keer mee gemaakt, je eenzaam voelen. Eenzaamheid is echt een rot gevoel en het past helemaal niet bij een relatie. Als je je eenzaam voelt kan dat natuurlijk heel veel verschillende redenen hebben. Misschien heb je wel het idee dat je niet genoeg aandacht krijgt van je partner. Eigenlijk hebben heel veel verschillende problemen de zelfde oplossing. Hoe moeilijk het ook is, het helpt meestal toch om er over te praten. Als je niets zegt kan er heel erg snel een afstand ontstaan tussen jullie twee. Het gevoel van eenzaamheid wordt dan waarschijnlijk alleen maar erger en het wordt dan steeds moeilijker om er over te praten.

Als je met je partner wilt praten over je gevoel is het belangrijk dat je er wel een goed moment voor uit kiest. Als jullie ruzie hebben, druk bezig zijn of als je haast hebt is dit niet het goede moment. Praat er bijvoorbeeld over als jullie eten, op de bank zitten of willen gaan slapen. Zorg er dan wel uit dat de televisie uit is of dat je niet de hele tijd op je mobiel gaat kijken. Het is dan wel handig als je naar elkaar probeert te luisteren. Je legt je gevoel bij de ander neer, maar probeer ook te luisteren naar je partner. Misschien zit hij of zij ook wel ergens mee.

Als je praat over gevoel kan het snel erger worden, bijvoorbeeld als je je niet begrepen voelt. Het is handig om het wel bij de eenzaamheid te houden, je moet er niet van alles bij halen en elkaar verwijten maken. Op deze manier komt het gesprek waarschijnlijk niet op gang en krijgen jullie ruzie, de eenzaamheid wordt dan alleen maar erger. Vertel gewoon dat je al een tijdje met een vervelend gevoel zit en probeer dit rustig uit te leggen maar ook te luisteren naar de ander.

alleen

alleen2

alleen3

alleen4

alleen5

weheartit.com

Authored by: Lisa de Graaf

Geef een reactie