Eerste afspraak tips

Wees voorbereid: Een goede voorbereiding van de afspraak is essentieel, dus hier wat eerste afspraak tips!

Je zou kunnen zeggen dat dit een raar onderwerp is om over te praten. Nee, ik denk dat het zeer belangrijk is om het te hebben over het voorbereiden van een date. Als je jezelf gaat bemoeien met iemands leven door hem/haar uit te nodigen om uit eten te gaan en kennis te maken, dan is ervoor zorgen dat je er klaar voor bent, het minste wat je kunt doen. Ik heb mensen ontmoet die nog maar pas in een relatie gestapt waren als zij plots aankondigden dat ze er niet klaar voor waren, of dat het allemaal veel te vroeg was of dat ze er niet op voorbereid waren. Misschien heb je dat ook al gehoord.

Het is gemakkelijk om dergelijke gevallen te verklaren door te veronderstellen dat het om mensen gaat die nog in een herstelproces zitten of die excuses verzinnen, maar het is een feit dat 33% van de mensen in de datingwereld niet echt voorbereid zijn op daten en maar wat doen. Sommige mensen zijn misschien nog aan het herstellen van een vorige relatie en zijn op zoek naar een uitweg, of ze panikeren gewoon door alle nieuwe emoties die op hen afkomen, en soms gebeurt dat helemaal onverwacht.

Voorbereid zijn op een date betekent dat je er zeker van moet zijn dat je mentaal klaar bent om nieuwe mensen te ontmoeten en te aanvaarden dat het kan gebeuren dat je goed kunt opschieten of dat je zelfs verliefd wordt. Wees er op voorbereid dat je bang kunt zijn, bereid je erop voor dat de angst kan toeslagen, bereid je voor op het aanvaarden van de emoties en bereid je voor op het verliefd worden. Want als je dat niet doet, dan verspil je je tijd, en die van andere mensen.

Je hebt niet het recht om te spelen met de emoties van andere mensen, en hebt niet het recht om hun gevoelens te kwetsen. Als iemand een date met jou accepteert of je uitnodigt voor een date, dan is dat omdat ze je mogen en omdat ze je beter willen leren kennen. Als je jezelf niet kunt openstellen voor dit soort belangstelling, dan ben je niet klaar om aan het daten te beginnen. Ik schat dat minstens een derde van alle dates vergissingen zijn. Het is tijd die besteed wordt aan mensen die zich eenvoudigweg niet kunnen openstellen om te beminnen of bemind te worden, dat is waarom je je dates met zorg moet kiezen.

Zorg dat je er zeker van bent dat je echt helemaal je vorige relatie afgesloten en verwerkt hebt als je je begint voor te bereiden op een date. Als je enkel gaat daten om je beter te voelen, dan ga je enkel andere mensen kwetsen en je zal er je alleen maar slechter door voelen. Het kan wat tijd vragen om een vorige relatie te verwerken, en hoewel dit heel erg kan verschillen, het lijkt dat heel sterk op een rouwproces. Wees voorzichtig dat je niet te vlug terug gaat daten in de hoop dat je wel snel terug de draad zult opnemen. Terwijl een nieuwe liefde je over je ex heen kan helpen, moet je toch al een deel van de weg van het afstand nemen van je ex afgelegd hebben voor je het verleden kunt loslaten. Het gevaar is dat je voortdurend kan gaan vergelijken en uiteindelijk in paniek raakt als je nieuwe relatie te vlug te ver gaat. Neem je tijd en zorg ervoor dat je er eerst klaar voor bent.

Het gevaar van het te vroeg beginnen daten na een vorige relatie is dat dating leuk moet zijn. Om in topvorm te zijn en een goed gevoel voor humor te hebben, is het nodig dat je positief naar het leven kijkt. Dat is echt essentieel om succesvol te daten. Als je nog niet volledig afscheid genomen hebt van je vorige relatie, dan kan je je plots schuldig gaan voelen en kan je geest gaan afdwalen naar vroegere tijden. Dat duikt dan bij dates al snel op en het zal voor je nieuwe date al snel duidelijk worden dat het niet helemaal goed zit. Niemand wil daten met mensen met een emotionele bagage en juist daarom is het essentieel dat je pas de stap zet als je er je toe in staat voelt.

Neem wat tijd om met jezelf in het reine te komen voor je met mensen gaat daten. Wat zijn je sterke punten en wat zijn je zwakke punten? Wat denk je wat mensen zal opvallen aan jou dat je misschien zou kunnen verbeteren? Waarover praat je graag, hoe stel je je op bij een babbel met een date, hoe goed georganiseerd ben je, hoe kom je over bij anderen en zo verder. Voorbereiding betekent dat je ervoor zorgt dat je bij andere mensen goed overkomt. Dat is vooral belangrijk als je al een tijdje niet meer deelgenomen hebt aan het dating-spel. Het is cruciaal dat je er alles aan doet om je zeker te voelen van jezelf en het is nog belangrijker dat je ook met afwijzingen kunt omgaan. Je zult moeten afwijzen en afgewezen worden voor je het beloofde land bereikt.

 • Wees er zeker van dat je over je laatste relatie heen bent
 • Wees er zeker van dat je een relatie wilt
 • Wees er zeker van dat je bereid bent om eerlijk te zijn over je wensen
 • Wees er zeker van dat je er emotioneel klaar voor bent
 • Wees er zeker van dat je in staat bent om de waarheid te vertellen
 • Wees er zeker van dat je om kunt gaan met afwijzingen
 • Wees er zeker van dat je dingen vanuit het juiste perspectief bekijkt
 • Wees er zeker van dat het je ernst is
 • Wees er zeker van dat je weet wat je verwacht van het daten
 • Wees er zeker van dat je zelfvertrouwen redelijk groot is
 • Wees er zeker van dat je er op je best uit ziet
 • Wees er zeker van dat je een positieve geest hebt
 • Wees er zeker van dat je bereid bent om te wachten op de juiste persoon
 • Probeer nieuwe dates niet te vergelijken met je ex
 • Wees bereid om dating door een nieuwe bril te bekijken
 • Vergeet niet dat dating altijd leuk moet zijn

Vergeet niet dat je sterk moet zijn als je deelneemt aan de dating wereld en dat je er je hoofd moet bij houden. Je moet in vorm zijn en in een positieve stemming. Je moet er klaar voor zijn om je te amuseren en om amusant te zijn en je moet in staat zijn om eeƱ deel van jezelf te geven. Om dit te doen moet je emotioneel voorbereid zijn, doe dus zoveel mogelijk voor jezelf voor je je op het datingveld waagt. Wees bereid om te daten.

Authored by: Lisa