Emotionele afhankelijkheid in relatie

Voel je wel eens emotionele afhankelijkheid in je relatie? Het is goed als je dat merkt, je mag in een relatie niet helemaal van elkaar afhankelijk zijn. Daarom is het goed dat je samen gaat kijken waar dat vandaan komt. Misschien voel je je wel echt aangetrokken tot elkaar. Dat is alleen maar goed, je kunt namelijk de emotionele afhankelijkheid in je relatie beter opbouwen!

In het begin is het zo dat je misschien nog wel zonder elkaar kunt, maar als je elkaar beter leert kennen groei je ook naar elkaar toe en merk je vanzelf wat het is om samen te zijn. Je wilt liever geen avond meer alleen zijn, je wilt namelijk bij elkaar zijn omdat je weet dat je samen plezier kunt maken. Maar ook als je even een steun en toeverlaat nodig hebt dan heb je elkaar. Het is goed dat je daarom veel bij elkaar kunt zijn zodat je wanneer nodig er voor elkaar kunt zijn. Zorg dat je de emotionele afhankelijkheid in je relatie merkt, maar het hoeft niet de overhand te krijgen. Soms merk je dat het echt teveel met je doet en dat je er aan onder doorgaat, dan is het tijd om er samen over te praten!

relatie

Ik kan niet zonder hem

Merk je dat de emotionele afhankelijkheid te erg wordt? Dan is het belangrijk dat je hier wat aan gaat doen, je moet namelijk niet te erg afhankelijk zijn, je mag ook wel dingen alleen doen en niet overal toestemming voor hoeven vragen. Je mag zelf dingen oplossen en zelf iets doen waar je je goed bij voelt. Zorg daarom dat je je ook wat losser van hem maakt zodat je ook jezelf kunt blijven. Het belangrijkste is dat je elkaar kunt helpen waar nodig, elkaar kunt aanvullen, maar zorg er ook voor dat je jezelf kunt blijven en dat je niet te erg van elkaar afhankelijk bent.

relatie2

Een beetje emotionele afhankelijkheid is prima je bent ten slotte een eenheid, maar zorg er voor dat je wel een eigen persoon blijft en niet helemaal opgaat in de ander. 

Authored by: Lisa de Graaf