Fashion voor budget prijzen

Elke maand weer het zelfde liedje, weer in het rood! De voornaamste reden van mijn terugkerende financiële debacle is vanzelfsprekend mijn nummer 1 hobby ‘Fashion & Mode’. Daarom ben ik op onderzoek uitgegaan en heb ik enkele tips verzameld hoe ik waarschijnlijk niet alleen mijn probleem maar ook die van jullie kan oplossen!

Outletweken
Het is mij al meer dan eens overkomen dat ik een shirtje tegenkom die met flinke korting wordt aangeboden waar ik nog geen maand geleden nog de volle mep voor heb betaald! Het is daarom ook altijd verstandig om te gaan shoppen tijdens de outletweken.
In Nederland bestaan geen vaste momenten voor de outlet maar over het algemeen kan je de volgende data aanhouden:
– Juni: Midseason Sale, korting loopt op tot circa 50%
– Juli: Final Sale, korting loopt op tot circa 75%
– December: Midseason Sale, korting loopt op tot circa 50%
– Januari: Final Sale, korting loopt op tot circa 75%
Niet altijd meer de eerste keus op de nieuwe collectie maar als je goed zoekt vind je er altijd nog enkele pareltjes tussen zitten!
Online shoppen
In eerste instantie zou je misschien denken dat online shoppen met alle extra verzend en service kosten duurder is dan de reguliere winkelstraat maar niets is minder waar! Door slim online te shoppen kan je veel geld besparen en gebruik maken van leuke acties.
Een trend die bijvoorbeeld de laatste tijd veel aandacht krijgt zijn kortingscodes, met deze codes kan je op een simpele manier extra korting krijgen bij je favoriete online shop. Ik zal hier een klein voorbeeld geven hoe je hier gebruik van maakt.
Ik had weer eens leuke schoenen gezien en ging allereerst naar Kortingscode.nl, hier zag ik al gauw dat Spartoo en Zalando een aantal goede kortingscodes hadden. Het enige wat je vervolgens hoeft te doen is op de button ‘Pak code & open site’ te klikken. Er opent zich dan een pop-up waar je de kortingscode vindt, deze voer je in tijdens de bestelprocedure van Spartoo of Zalando et Voilá 15% korting op mijn nieuwe schoenen!

 

Fashion trade
Afgelopen week heb ik voor het eerst zelf een Fashion Trade georganiseerd! Dit is niet alleen een aanrader omdat je op deze manier goedkoop aan leuke kleding kunt komen maar het is ook gewoon een super gezellige avond.Het enige wat je hoeft te doen is al je vriendinnen uit te nodigen met de vraag of ze al hun kleding (welke ze niet meer dragen) mee willen nemen. Op de betreffende avond kan je dan heerlijk genietend van een wijntje elkaars kleding bekijken en ruilen maar!
Breien
Zelf ben ik er niet geduldig genoeg voor maar ik heb al meerdere mensen in mijn omgeving gezien die de breipennen hebben opgepakt. Het schijnt dan ook de trend te zijn om je eigen sjaal te breien of heerlijke wollen sokken!

“Didn’t you hear? Knitting is the new yoga” – Charlotte – Sex and the City

Ik hoop dat jullie weer enkele creatieve ideeën hebben kunnen opdoen en voortaan net zoals mij uit het rood kunnen blijven, in ieder geval voorlopig 😉

Authored by: Tara