Fashionable sporten

Side view of athletic woman mountain biking


Sporten doen we allemaal. Althans, we zouden het allemaal moeten doen. En gepaste kleding is daarbij van groot belang. Maar sportkleding ziet er niet altijd even stylish uit, of is erg duur. Welke kleding is nu gepast voor welke sport? En hoe zorg je er voor dat je er op een eenvoudige manier toch leuk uit ziet? Je zult maar net de man van je dromen tegenkomen in de sportschool, dan wil je niet in een slobbertrui en kapotte legging rondlopen.


Het oog wil ook wat!

Voor iedere sport is andere kleding gewenst. Maar welke sport je ook beoefent, je wilt dat het er leuk uit ziet. Daarnaast is het belangrijk dat je er goed in kunt bewegen en dat de kleding ademt, want bij vrijwel alle sporten kun je flink gaan zweten. Veel mensen denken dat sportkleding niet met de mode meegaat, maar zij hebben het mis. Ook sportkleding kent trends en statements. En waar je voorheen naar een sportspeciaalzaak moest, hebben nu vele modeketens hun eigen sportkleding-lijn.


Zo kun je bijvoorbeeld bij H&M betaalbare en stijlvolle sportkleding scoren. Ze hebben een zeer uitgebreide collectie en in erg variërende maten en modellen. Van yogabroeken tot skijassen, van sportsokken tot bidons, ze hebben het allemaal en voor een zeer schappelijke prijs. Zo kun je eens wat vaker een nieuw item aanschaffen. Het is dus niet nodig om honderd euro neer te leggen voor een goede hardloopbroek van een bekend sportmerk, voor een paar tientjes heb je net zo’n goede en modieuze broek.


Match je kleding aan je sportattributen!

Match je kleding met je sportattributen! Matchen is helemaal hip, zo ook in de sportmode. Heeft jouw mountainbike een groene print? Kies dan voor een leuke groene fietsbroek of windjack. Doe je aan bootcamp in de bossen, draag dan kleding met een camouflage print. Of hou je van yoga en meditatie, kies dan voor kleding in pasteltinten en van dunne stoffen. Het is leuk om wat extra aandacht te besteden aan je sportoutfit. En daarnaast werkt het ook nog eens erg stimulerend, je wilt je strakke sporttop maar al te graag aan die knappe tennisleraar laten zien.

Authored by: Tara