Frida Giannini verlaat Gucci

De creatief directeur van Gucci gaat het Iatliaanse modehuis verlaten! Frida Giannini, die er 12 jaar heeft gewerkt gaat weg samen met haar man en tevens CEO van Gucci, Patrizio di Marco.

Bronnen hebben laten weten dat Frida haar functie als creatief directeur gaat verlaten na de de finale show van de Autumn/Winter 2015 collectie tijdens de Milan Fashion Week. Frida zal daar dus nog even blijven tot het einde van dat seizoen, maar haar man zal zijn rol als CEO verlaten per 1 januari. Hij heeft er 6 jaar gewerkt. Marco Bizzarri, die nu chief executive is bij Kering en recent heeft gewerkt voor Stella McCartney en Betoga Veneta, zal de CEO taken op zich nemen. Er is echter nog geen vervanging voor de taken van Frida.

Voor Gucci betekent dit niet veel bijzonders. Er zal verder geen verandering zijn in de strategie van het modehuis. Ze zullen gewoon doorgaan met het ontwerpen, creƫren en showen van de collecties. Ook met de strategieƫn gaan ze gewoon door. Marco is echter wel een toevoeging aan het bedrijf en hij zal zijn taken uitstekend kunnen uitvoeren, volgens chairman en CEO van Kering, Francois-Henri Pinault. Pinault denkt dat Marco het merk naar een nieuwe tijdperk kan leiden en kan zorgen voor nieuwe magische momenten voor Gucci.
Gucci - Runway - MFW S/S 2014