Geen vertrouwen in mensen

Een van de belangrijkste dingen in een relatie is toch wel het vertrouwen in elkaar. Maar wanneer jij een keertje erg gekwetst bent en iemand jou bijvoorbeeld heeft bedrogen of voorgelogen kan dat vertrouwen in een klap weg zijn. De kans dat het dan ooit met diegene weer goed komt is erg klein, maar je hebt ook de kans dat je er bij je volgende relatie last van gaat krijgen.

Wanneer jij erg bedrogen bent door iemand is dat een grote deuk in jou vertrouwen in andere mensen. De jongen door wie jij bedrogen bent was waarschijnlijk iemand waar jij veel van hield en iemand die jij volledig vertrouwde. Wanneer uitgerekend zo iemand jou dan zo erg teleurstelt kan dat erg hard aankomen en een grote indruk achterlaten. Toch is het belangrijk dat jij niet iedereen vanaf nu zo gaat zien als die jongen. Want niet iedereen is betrouwbaar, maar ook lang niet iedereen is onbetrouwbaar. Er lopen wel degelijk mensen rond die jij goed zou kunnen vertrouwen. Het is alleen belangrijk dit goed te herkennen.

Ik zou jou dan ook willen aanraden nooit iemand direct in volle vertrouwen te nemen. Je weet nooit direct of iemand te vertrouwen is namelijk, ook al denk je soms van wel. Wacht hier nog even mee, tot je elkaar wat beter kent. Vertrouwen is ook iets wat moet groeien en wat er over het algemeen niet direct vanaf het begin is.

Vind jij het heel lastig om jou vriend te vertrouwen, omdat jou vorige vriend jou erg heeft gekwetst door bijvoorbeeld vreemd te gaan met een ander meisje? Houd er dan rekening mee dat jou huidige vriend niet jou vorige vriend is en het oneerlijk is hem af te rekenen op de fouten van jou ex. Toch kan het zijn dat je het moeilijk blijft vinden. Praat er dan over met je huidige vriend en leg je probleem uit. Vertel hem dan ook dat het niet aan hem ligt.

q1 q2 q3 q4 q5

weheartit.com

Authored by: Lisa de Graaf