Gelijkwaardige relatie

Als je een relatie hebt dan is het belangrijk dat je allebei jezelf kunt zijn. Als dat niet kan dan is er geen gelijkwaardige relatie. Het gaat er om dat je elkaar juist gaat accepteren, elkaar lief hebt en van de ander houdt zoals diegene echt is. Daarom is het goed dat je weet wat je van elkaar verwacht en dat je daar wat mee doet.

relatie4

Neem daarom de tijd en zorg dat je gaat ontdekken wat voor jou een gelijkwaardige relatie kan betekenen. Het kan zijn dat je graag wilt dat je elkaar lief hebt, maar ook dat je altijd voor elkaar klaar staat. Goed op elkaar inspelen kan er ook bij horen. Het gaat er om dat je zelf eens goed na gaat denken wat je graag zou willen, doe dat dan ook voor de ander. Je geeft dan meteen het goede voorbeeld en de ander zal je ook zo behandelen. Het gaat er om dat je elkaar lief hebt, maar ook dat je in moeilijkere tijden voor elkaar klaar staat. Ben je er daarom ook voor je partner wanneer hij het moeilijk heeft? Het is goed dat je daar eens over nadenkt en dat je hier ook voor hem of haar klaar gaat staan. Daarom is het goed dat je nu aan je gelijkwaardige relatie denkt en hier zelf ook aan werkt!

Respecteer elkaar

Als je een gelijkwaardige relatie hebt, dan laat je elkaar in je waarde en dan respecteer je elkaar. Als een van de twee niet graag uit gaat, dan moet je dat respecteren en als de ander niet graag naar de film gaat, dan kun je wat anders kiezen wat je samen gaat doen. Het gaat er om dat het geven en nemen is in een relatie.

Het moet niet zo zijn dat je alles moet geven en de ander niet. Het gaat om samen, je moet allebei investeren en dan gaat dat er voor zorgen dat je een mooie toekomst op gaat bouwen samen. Zolang je maar goed blijft praten over wat je wel en niet fijn vindt, dan gaat het helemaal goed komen. Wederzijds respect is erg belangrijk.

Authored by: Lisa de Graaf

Geef een reactie