Gescheurde broek maken

Hoewel de meeste mensen hun broek graag heel houden, zie je ook veel gescheurde broeken. Dat komt niet omdat ze er onvoorzichtig mee zijn of omdat de broek een beetje te oud is, dit soort broeken zijn erg hip op het moment. Maar dan moeten de scheuren wel op de juiste plek zitten.

Je kan zo’n gescheurde broek gewoon in de winkel kopen, maar een gescheurde broek maken is ook niet zo moeilijk. Op de gewenste plek knip je eerste een klein stukje met de schaar en gaat dat rafelen met je vingers. Begin klein, als het groter moet kan het altijd nog. Als je ineens een groot gat knipt, dan is het lastig om dat weer te herstellen.

Dit is zo’n voorbeeld van een gescheurde broek met de scheuren op de juiste plaatsen. Vooral knieën en boven benen zie je veel. Overigens een gescheurde broek maken lukt het beste met een jeans, maar dat had je waarschijnlijk al wel begrepen.

En zo moet het dus niet, een gescheurde broek maken. De scheuren zijn te groot, te veel en naar mijn mening te hoog. Ik denk dat je in zo’n broek veel bekijks hebt en vooral achter je rug uitgelachen wordt. Een echte no go dus.

Een leuke optie is, als je scheuren in je broek hebt gemaakt, om achter deze scheuren een contrasterende stof te zetten. In dit geval is gekozen voor een zwarte stof met doodshoofden, maar je kan van alles verzinnen. Als je je niet wilt beperken tot één soort stof dan zou je ook een (dikke) panty met motief er onder kunnen dragen om zo hetzelfde effect te krijgen. Alleen kun je dan afwisselen naar gelang je stemming of outfit.

Zoals je ziet hoef je niet beide benen van je broek te scheuren, ook het scheuren van één been kan erg mooi staan. Dus pak een schaar en leef je uit!

Authored by: Redactie