Goede leugens

Waarom doen mannen en vrouwen , vrienden en vriendinnen , liegen tegen elkaar ?
Onze romantische relaties zijn zelden wat ze lijken .

We willen allemaal een relatie die is gebaseerd op openheid , intimiteit en vertrouwen , maar de waarheid is , onze relaties niet altijd op die manier. Vaker wel dan niet , onze intieme relaties betrekken geheimhouding en bedrog . In feite, als je wilt op zoek naar bedrog en verraad in je eigen leven , de beste plaats om te beginnen dicht bij huis . Echtgenoten en echtgenotes , vrienden en vriendinnen , vaak liegen over hun ware gevoelens voor elkaar , de gevoelens die ze hebben voor anderen , en hun mate van betrokkenheid . Inderdaad, het is veilig om te zeggen dat mensen te redden van hun grootste en meest ernstige leugens voor mensen die ze liefhebben .
Voor beter of slechter , onze romantische relaties zijn vol paradoxen die we proberen te kijken , bagatelliseren en negeren. Voor het grootste deel , deze strategie werkt goed . Tot de dag komt als het doesnt , en met weinig waarschuwing of voorbereiding moeten we face- op de realiteit dat onze nauwe relaties zijn niet precies wat ze lijken te zijn te confronteren .
Uiteindelijk zal bijna iedereen een echtgenoot of partner in een van hun leugens te vangen . Onvermijdelijk , we hebben een moeilijke tijd omgaan met wat we hebben geleerd en het omgaan met het feit dat een naaste ons vertrouwen heeft verraden . We verwachten niet dat onze partners om ons te misleiden , noch hebben we inzicht in hoe en waarom misleiding plaatsvindt .
In alle eerlijkheid , moet ook worden vermeld dat het is net zo waarschijnlijk dat een partner of echtgenoot je zal vangen in een van je eigen pogingen om te bedriegen . En ironisch genoeg, we zijn net zo onvoorbereid om te gaan met dit soort situaties .
Het negeren van de paradoxen die inherent zijn aan onze romantische relaties blijkt een kostbare strategie zijn en de meeste mensen betalen de prijs voor dit besluit , onverwacht , en alles in een keer . ITIS niet zozeer dat het reine te komen met het gebruik van misleiding in romantische relaties zullen alle problemen die je gaat tegenkomen op te lossen , maar het zal helpen zekerheid om de stress , angst en onzekerheid die optreden wanneer bedrog uiteindelijk aan het licht komt te verminderen .
In feite , als het gaat liefde en romantiek , de meeste van de dingen die we geloven , zijn niet waar. De meeste mensen geloven dat al hun echtelijke of relationele problemen kunnen worden opgelost door middel van ìcommunication.î Wij geloven dat bedrog is moeilijk te bereiken , dat misleidende een partner vergt veel inspanning en denken , en dat romantische partners kan vertellen wanneer een geliefde liegt , enzovoort . Geen van deze wijdverbreide geloven echter worden ondersteund door bewijs. In plaats daarvan zijn onze romantische relaties bij elkaar gehouden door een delicaat evenwicht van zowel openhartigheid en bedrog . En beide zijn essentieel voor het maken van onze intieme relaties te werken .
In werkelijkheid , romantische relaties met zich meebrengen twee belangrijke functies waarmee misleiding te bloeien : overvloedige gelegenheid , evenals de noodzaak om te misleiden . Naarmate we dicht bij een andere persoon , we ze bewust en onbewust te voorzien van een grote hoeveelheid informatie over wie we zijn , ons openbaart door zowel onze woorden en daden. Het creëren van dit soort intimiteit of gedeelde kennis is van cruciaal belang , omdat het dient als basis voor veel belangrijke voordelen . Door onze nauwe relaties , creëren we winsten met betrekking tot onze gezondheid , rijkdom en emotionele welzijn .
Omdat relaties bieden zo veel belangrijke beloningen , moet het geen verrassing dat mensen geneigd zijn om hun romantische partners zien in een positief licht . We hechten veel vertrouwen in onze romantische partners . We denken dat we weten ze goed. Maar terwijl ons vertrouwen geeft ons zeker een gevoel van veiligheid en comfort , het legt ook de basis voor bedrog . Want zoals we vertrouwen onze partners meer , we ook meer zelfvertrouwen , maar minder nauwkeurig is bij het ​​bepalen wanneer de waarheid wordt verteld .
Alle relevante studie getuigt van het feit dat de liefhebbers zijn verschrikkelijk in het vertellen wanneer hun partners liggen . In feite , het opsporen van bedrog met iedereen is moeilijk te doen , maar de liefhebbers in slagen om deze algemene falen naar een spectaculair laag . Nogmaals, als we meer vertrouwen in dat we kunnen vertellen wanneer een minnaar ligt , precies het tegenovergestelde blijkt waar te zijn . Dit ìtruth – Biasi of ìblind faithî biedt de perfecte gelegenheid voor romantische partners deel te nemen aan misleiding . Immers, wie een beter slachtoffer maakt dan iemand die staat te popelen en bereid om alles wat je te zeggen hebt vertrouwen?

Authored by: Gabrielle Vaartjes

Geef een reactie