Goedkope cadeautjes

Is een kostbaar geschenk meer waard dan een goedkope een ?
Wanneer u overweegt een geschenk , wat doe je genoegen nemen met – een dure gift of iets bijzonders dat een boodschap overbrengt ? Is de prijs van het geschenk eigenlijk uit? Het ding om te onthouden is dat geschenken zijn bedoeld om een bericht dat u de zorg over te brengen . Ze hoeven niet duur te zijn , maar ze moeten speciaal te zijn . Er is niets mis met een duur cadeau , maar wat veel belangrijker is een demonstratie van genegenheid en zorg. Zoals Shakespeare zegt in Hamlet , ” Rijke geschenken was arm als gevers blijken onaardig . ” Een dure geschenk kan worden “slecht” en een goedkoop cadeau kan worden ” rijk “, afhankelijk van de manier waarop je het geeft . Dus, het is de boodschap die u over te brengen in plaats van de waarde van het geschenk dat er meer toe doet .

Wat gebeurt er met dure cadeaus
Laten we eerst kijken naar wat er gebeurt als je een duur geschenk. In deze tijd van welvaart en consumentisme , de meeste mensen hebben bijna alle dingen die ze nodig hebben . Tenzij je denkt aan iets zoals sieraden , is er een goede kans dat het item dat u gift is al beschikbaar voor de persoon aan wie je het geeft . In dat geval is uw punt , indien gegeven , mag helemaal niet worden gebruikt .

Wanneer u gift een duur item , de nadruk ligt meer op het item dan op de handeling . Bovendien , als de dure post die je geeft is niet om de smaak van de persoon die het ontvangt , jullie beiden zullen worden teleurgesteld . Dus hoe je het ook bekijkt , het is niet de prijs van het geschenk , maar het nut ervan aan de persoon en de geest waarin het gegeven is die belangrijker zijn . Dat lijkt duidelijk blijkt dat de waarde van het geschenk zelf is secundair. Een bos bloemen , kan een kus op de wang of zelfs een goed woord meer geluk aan de persoon dan een dure geschenk brengen .

Een doordachte geschenk kan rijker dan een dure te zijn
Een geschenk dat iemand helpt echt behoeftigen en helpt een goed doel kan komen vaak met exotische handgemaakte items die zijn gemaakt in verre oorden . Dat zou een relatief goedkoop cadeau , maar het doet veel dingen, vooral als het geschenk is bedoeld voor kinderen . Het toont de waarde van de zorg voor anderen. En het voegt een bepaalde noviteit aan de oefening.

Een plek voor dure cadeaus
We moeten niet vergeten dat er zijn situaties waarin een dure geschenk geschikt is . Er zijn bepaalde speciale gelegenheden als de gave van iets dat echt nodig is, hoewel misschien duur , kan een grote verandering in het leven van de persoon die het maken . En zulk een geschenk kan soms tonen zorg en zorg . Als je goed kijkt , zul je merken dat zelfs in deze gevallen , de duurte van het item is incidenteel. Wat echt belangrijk is dat je een behoefte hebt erkend en proberen om het te vervullen .

Kun je ‘ zeggen dat het ” met goedkope geschenken ?
De volgende vraag die rijst is of je kan “, zeggen het” met goedkope geschenken . Het antwoord op die vraag in de meeste gevallen is een nadrukkelijk “ja” . Niet alleen kun je zeggen wat je wilt zeggen door middel van een goedkoop cadeau , kunt u ook niet om het te zeggen door middel van een kostbaar geschenk . Denk aan dat voor een moment . Kijk naar het citaat van Shakespeare aan het einde van de eerste paragraaf . U zult zien dat een goedkoop cadeau het bericht als een dure blikje kan overbrengen . Het is de geest waarin je geeft, en niet wat u te geven dat er echt toe doet .

Overwegingen bij het selecteren van een geschenk
Hier zijn een paar dingen te overwegen wanneer u een geschenk te kiezen.
Heeft de persoon werkelijk dit cadeau nodig?
Zal hij of zij waarderen en koesteren ?
Is het voortbrengen goede herinneringen , een gevoel van binding of saamhorigheid ?
Is het zeggen: “Ik hou van je , en ik zorg ” ?

De antwoorden op deze vragen zijn veel belangrijker dan hoe duur het geschenk is . Als dat niet zo was , noch de gever , noch de ontvanger verdient het geschenk .

Authored by: Gabrielle Vaartjes

Geef een reactie