haar lichter verven

Je hebt er vast wel eens over na gedacht of je je haar zal gaan verven of niet. Het is natuurlijk ook wel een beetje een grote stap als je bijvoorbeeld donkerbruin haar hebt en dan naar lichtblond wilt gaan. Waarschijnlijk vraag je je af of het wel mooi staat. Meestal kun je je haar wel lichte verven zonder dat het heel raar kan uitpakken. Je loopt een groter risico als je je haar donker wilt maken.

Je kunt natuurlijk even advies aan je kapper vragen, maar je kunt ook gewoon de uitdaging aan gaan. Je hoeft namelijk niet je haar helemaal licht te maken. Je kunt ook beginnen met highlights. Je haar lijkt dan als geheel lichter, maar het zijn eigenlijk een paar kleine plukjes.

Dip dye haar is ook super leuk. Je kunt gewoon de onderkant van je haar licht laten maken of dit zelf doen. De bovenkant van je haar is gewoon je eigen kleur. Als het niet mooi staat kun je altijd het gekleurde stuk er af knippen of het bij verven. Dit is een erg handige manier om te zien of een bepaalde kleur goed bij je past of niet.

Als je een lichte huid hebt, staat witblond haar meestal erg mooi. Als je asblond haar hebt, kan het heel erg verkeerd uitpakken als je opeens witblond haar gaat nemen. Je zou misschien denken dat deze twee kleuren niet zo ver uit elkaar liggen, maar er zit echt een groot verschil tussen.

In de zomer wordt je haar meestal al iets blonder dan in de andere seizoenen. Je kunt ook gewoon even afwachten of dit misschien genoeg is. Je kunt ook een spoeling proberen. Je haar wordt dan tijdelijk een andere kleur, maar het kan er ook snel weer uit gaan.

Als je licht bruin haar hebt, is de stap naar blond niet zo groot. Meestal staat dit erg leuk. Het is gelukkig ook niet zo moeilijk om van licht haar naar bruin haar te gaan. Deze stap kun je dus makkelijker nemen.

weheartit.com

Authored by: Redactie