Halston Fashion Book – Ralph Rucci

Roy Halston Frowick is tegenwoordig niet bekend meer aangezien hij al een tijdje overleden is, maar in de jaren ’70 was één van de betere Amerikaanse fashion designers. Hij stond bekend om de lange jurken die hij ontwierp en zijn stijl werd dan ook regelmatig gekopieerd door andere designers.

De neef van Halston, Ralph Rucci, heeft onlangs wat onderzoek gedaan naar Halston om zo een boek te kunnen maken, in samenwerking met familieleden. Volgens Rucci zou Halston een designer zijn die absoluut niet vergeten mag worden. Daarom bedacht hij zich om een boek te samen te stellen met al zijn hoogtepunten en successen in zijn carrière. Het is een must have voor fashion liefhebbers en fashion boek gekken.

Je zal waarschijnlijk heel wat nieuws leren over de Amerikaanse ontwerper zelf en over de geschiedenis van fashion. Fashion van toen is heel anders dan wat wij nu kennen. Vroeger was er heel weinig ready-to-wear en alle andere verschillende collecties. Designers en tevens legendarische namen als Chanel, Yves Saint Laurent en Christian Dior gaan we terugzien in het boek. Natuurlijk met verschillende topstukken van de designer, schetsen, shows, personal stories, etc. Het is een monografie van Roy Halston Frowick. De schrijver van het boek is Leslie Frowick is de nicht van Halston.

Het boek zal in november uitkomen en verkrijgbaar zijn via de site van de uitgever Rizzoli, via de site van Amazone en waarschijnlijk ook in boekenwinkels.

www.randomhouse.com

hbz-ralph-pucci-lead-sm

CAL_20140226_halston_lobbyimage