Het kiezen van de juiste galajurk

We kennen het allemaal. Al maanden kijk je uit naar dát ene gala. In je dromen draag je een oogverblindende jurk en zie je er fantastisch uit, maar komt puntje bij paalte, blijkt het vinden van die perfecte galajurk toch niet zo makkelijk te zijn als gedacht. De eerste keuze die je moet maken is of je de jurk wilt huren of kopen. Allebei heeft zijn voor en nadelen. Het grootste voordeel aan het huren van een galajurk is dat het een stuk goedkoper is. Het grootste voordeel aan het kopen van een galajurk is toch wel het gevoel dat het echt jou jurk is. Niemand anders heeft hem gedragen en je mag er mee doen wat je wilt. Dan komt de kleur keuze. Ga je voor een neutrale kleur of voor een felle kleur zoals rood?

Het voordeel aan een neutrale kleur is dat je makkelijk accessoires kan vinden. Het nadeel is dat een neutrale kleur zoals zwart vaak erg saai is. Wil je meer opvallen? Ga dan vooral voor iets anders!
De volgende keuze die je moet gaan maken is wat voor model het beste bij jou past. Dit is misschien wel de lastigste keuze. Het hangt samen met meerdere factoren. Wat voor persoon je bent en wat voor figuur je hebt. Ben je een rustig persoon en heb je korte benen? Ga dan voor een lange jurk. In ieder geval tot over je knieën. Hierdoor valt het minder op dat je benen aan de korte kant zijn. Om dit te compenseren kan je ook kiezen voor een laag uitgesneden hals. Zo trek je de aandacht van je benen weg.

Ben jij van jezelf alles behalve een rustig persoon? Hou je van flirten? Ben je niet snel verlegen en ben je zelfverzekerd? Ga dan voor een speelse galajurk! Heb je lange benen? Ga dan voor een korte jurk die in elk geval niet over je knieën komt. Hierdoor komen je benen mooi uit.

En dan zijn we nu aangekomen bij het laatste punt en daarmee ook het belangrijkste punt. Kies een jurk waarin jij je lekker en mooi voelt! Want voel jij je mooi, dan straal je dat ook uit!

nelly.com

Authored by: Redactie