Het leven is duur

Als fashion volger weet je natuurlijk dat de laatste mode bijhouden niet goedkoop is. Of nou ja: het volgen is op zich niet zo duur, maar soms wil je dat mooie bloesje natuurlijk ook echt hebben. Tegelijkertijd heb je nog honderd andere kosten, waarvan je mobiele abonnement er één is. In Nederland is er een groot aanbod van mobiele providers. Aan de ene kant kun je hierdoor het overzicht verliezen: welke provider biedt nu het beste abonnement voor mij? Aan de andere kant levert dit concurrentie op wat weer gunstig uitpakt voor je portemonnee.

Onbeperkt bellen
Uit eigen ervaring weet ik dat als je veel belt en je over je bundel heengaat erg duur uit kan pakken. Zodra je buiten je bundel komt betaal je namelijk soms meer dan het dubbele tarief. Maar niet gewanhoopt: de telecom providers zagen een behoefte en zijn daarop ingesprongen met ‘onbeperkt bellen’ bundels. Dat betekent dat je voor een vast bedrag per maand onbeperkt binnen Nederland kunt bellen (bellen in en naar het buitenland gaat nog wel tegen een hoog tarief!).

Goedkoper bellen
Op het blog van eensim staat een artikel waarin alle providers die een onbeperkt abonnement aanbieden vergeleken worden. Naast de grote providers als KPN, Vodafone, en T-Mobile zijn er ook een paar nieuwe spelers op deze markt, meest recent Robin Mobile, de provider die steelt van de rijken om de armen goedkoop te laten bellen.. of zoiets. Uit deze vergelijking blijkt dat je voor € 28,- per maand helemaal klaar kunt zijn (dus onbeperkt bellen en sms-en!). Mocht je hiernaast ook nog willen internetten kom je iets hoger uit, namelijk tussen de € 40,- en de € 50,-.

Conclusie
Bel je veel dan is het misschien toch een goed idee om eens te kijken naar een onbeperkt bellen abonnement. Je hoeft je dan nooit meer zorgen te maken over het eventueel over je bundel heengaan en zelfs als je nu altijd binnen je bundel blijft kan een andere provider met een nieuw abonnement stukken goedkoper uitpakken dan je huidige abo!

Authored by: Hesther