H&M Design Award Winnaar

De nieuwe winnaar van de H&M Design Award is bekend. De ontwerper die dit jaar zijn collectie mag tonen in de H&M winkels is Eddy Anemian.

Sinds 2012 heeft H&M jaarlijks een soort modewedstrijd. Dit doet H&M om jong, net afgestuurd talent een kans te geven in de modewereld. Het is natuurlijk erg moeilijk om groot te worden tussen merken als Gucci en Chanel. De winnaar van dit jaar is de Franse modeontwerper Eddy Anemian. Hij is 24 jaar en studeert nu aan La Cambre in Brussel. Hij presenteerde voor het vierde jaar zijn nieuwe collectie. Hij werd geïnspireerd door Tilda Swinton in de film I Am Love, en de Franse schilder Ingres. Zijn collectie bevat veel bloemenprints en elegante ontwerpen als een lange, gele rok met bloemdessin en een witte rok met rafelige stroken.

“Bij H&M was het alsof ik mijn kleding tot leven zag komen,” vertelt de 24-jarige Eddy. “Mijn visie werd volledig gerespecteerd en mijn couture snij- en naaitechnieken zijn naar een breder publiek vertaald. De samenwerking was een geweldige ervaring.”

Ben je nieuwsgierig naar de ontwerpen van Eddy? Vanaf 23 oktober ligt zijn collectie in geselecteerde winkels en online verkrijgbaar op de site van H&M. Voor nu hebben we een aantal outfits van zijn nieuwe collectie.

hm-design-award-eddie-anemian-2014-01 hm-design-award-eddie-anemian-2014-02 hm-design-award-eddie-anemian-2014-04 hm-design-award-eddie-anemian-2014-05 hm-design-award-eddie-anemian-2014-06