Hoe ga je vreemd?

Een antwoord geven op de vraag hoe ga je vreemd is eigenlijk best raar, in een goede relatie is dat namelijk niet nodig. Of soms toch wel. Er zijn mensen die zeggen dat vreemdgaan hun relatie heeft gered, maar vaak is het tegenovergestelde het geval. Je kunt vreemdgaan door met anderen af te spreken en met hen te zoenen.

rel2

Dit afspreken wordt vaak via internet gedaan of je leert iemand kennen via je beste vriend of vriendin, via een feest, er zijn genoeg manieren om anderen te leren kennen. Maar het gaat er om dat je weet of je vreemd gaat als je met een ander zoent. Als je een vaste relatie hebt, dan zou je dat niet doen want je weet wat je kunt verliezen. Sommige mensen gaan vreemd als ze hebben gedronken, de volgende dag hebben ze dan veel spijt. Mijn beste vriendin is vorige week vreemd gegaan, zij had teveel alcohol gedronken en mijn beste vriend was bij haar. Ze hebben samen gezoend en zijn samen naar huis gegaan, wat daar is gebeurd weet niemand, maar de volgende dag waren ze allebei niet blij omdat hun partners hen hebben verlaten.

Ze zijn er achter gekomen dat ze vreemd zijn gegaan en dat was voor hen de reden om de relatie te beëindigen. Daarom is het belangrijk dat je niet teveel drinkt en continu weet wat je doet als je bij anderen bent. Je wilt toch niet dat je relatie stuk gaat doordat je met een ander zoent? Je kunt vrienden hebben, maar daar kun je het gewoon door middel van praten en lachen leuk mee hebben, intimiteit is niet nodig en maakt je partner jaloers of boos.

 Vreemdgaan vertellen of niet?

Het beste kun je in een relatie eerlijk zijn. Ik vind wel dat je eerlijk moet zijn over wat er is gebeurd, maar je moet je dan ook bedenken wat de gevolgen zijn. Je partner denkt op dat moment alleen maar ‘vreemdgegaan, niet te vertrouwen, weg wezen’ einde van je mooie relatie. Na een paar dagen is het wel zo dat ze het vaak fijn vinden dat je eerlijk bent geweest en hoe het dan verder gaat is altijd maar de vraag! Soms mag je terug komen en soms is de relatie echt over. Je weet als je vreemd gaat wat de gevolgen kunnen zijn. Je hebt het zelf gedaan en mag dus zelf op de blaren zitten. Daarom is het belangrijk dat je niet vreemd gaat als je niet wilt dat je relatie kapot gaat!

Authored by: Lisa de Graaf

Geef een reactie